Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
ihmetys

Itse tunnen yhden nelikymppisen narsistisesta persoonallisuushäiriöstä epäileväni kärsivän naisen. Hänessä ei ole sellaista ikäiselleen ihmiselle kuuluvaa henkistä kypsyyttä, hän käyttäytyy vähän niin kuin teinityttö, on melko pinnallinen, pukeutuu nuorekkaisiin, nuorille naisille suunnattuihin vaatteisiin, ramppaa kuntosalilla ja muualla ehostamassa ulkonäköään, flirttailee parikymppisille nuorille miehille ja etenkin nuoret hän naiset kokee uhkana, ilkeilee heille surutta, kommentoi ulkonäköä ja on koko ajan arvostelemassa kaikkia ihan mitättömistä ja olemattomista syistä, löytää kaikista jotain negatiivista sanottavaa. Itseään ja saavutuksiaan tuo paljon esille ja kehuskelee lastensa saavutuksilla, on todella suorituskeskeinen näiden lapsiinsa liittyvien kehuskelujen suhteen, koulumenestystä tmv. mainostaa. Ei tällainen nyt normaaliakaan ole! Nelikymppiseltä naiselta.. Mitä olette mieltä, onko kyseessä narsistinen persoonallisuus tai sitten jokin muu, esim. epävakaa, sosiopaatti?

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No ei välttämättä tuon perusteella. Taidetaan tarvita enemmän diagnoosiin. Saattaa olla ihan vaan itsekeskeinen ja turhamainen ihminen.

Vierailija

Tuntemani on tällainen
- Vähättelee muita. Kateellinen aivan kaikesta. Vertailee jatkuvasti. Ei kestä itseään parempia, vaan mustamaalaa näitä ja muita uhkia järjestelmällisesti.
- Esittää empaattista ihmistä, nimenomaan esittää. Tämän huomaa jos paremmin tuntee. Korostaa liiallisesti esim. eläinrakkauttaan, joka on oikeasti teeskentelyä kulissin takana
- Esittää hyvää äitiä. Korostaa kovasti esim. jos on vienyt lapset huvipuistoon, vaikka muille tämäntyyliset asiat ovat aivan tavallisia lapsiperheen touhuja.
- Kokee että yleiset käyttäytymissäännöt ei koske häntä samoin kuin kaikkia muita, vain hänellä on kummia erityisoikeuksia.
- Ei osaa suhteuttaa omaa erinomaisuuttaan muihin, hänellä on skaalat asioissa kuin asioissa hukassa. Pitää itseään ja lapsiaan muita parempina, huomaa erehtyneensä vasta esim. kun todella todella lahjakkaana pitämänsä lapsensa onkin luokan huonoimpia. Jokseenkin vaikuttaa siis todella tyhmältä, mutta ITSE ei huomaa mitään vikaa itsessään.
-Syyttää muita aina kaikesta
-Mustamaalaa toisia ihmisiä selän takana yhteisissä viiteryhmissä, jopa koulun henkilökunnalle, neuvoloissa ym. missä kokee aiheuttamansa nimettömänä mahdollisimman paljon haittaa.
-Heittäytyy uhriksi, jolla kerää empaattisten ihmisten myötätuntoa.
-Pyrkii keräämään hovia ympärilleen heikoista ihmisistä. Hienossa hovissaan nimittäin saa olla jos tanssii narsistin pillin mukaan.
- Etsii toisista heikkouksia ja iskee niihin aina tilaisuuden tullen ja monesti myös muiden kuullen todella ilkeästi. Pyrkii näin pitämän valtaa itsellään ja toisen alistettuna hovissaan.
-Pyrkii eristämään hovissaan olevat ihmiset kaikista muista ihmissuhteistaan
-Antaa mukavan ensivaikutelman ja jakelee lahjoja, kohteliaisuuksia ym. etuja uusille tuttavuuksille runsaasti alkuun. N. Vuoden päästä käytös muuttuu..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla