Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Niitä kun haukutaan aika ajoin täällä. Millaisia ihmisiä ja työntekijöitä ne on?

Kommentit (2)

Vierailija

Yleensä varmaan ajatellaan (lieko iso osa sitten onkin) jotain vähälahjaisia mielenterveyspotilaita. Yleisesti varmaan ihmisiä, jotka on olleet pitkällä(?) sairauslomalla (tai sairauslomalla niin ettei voi enää palata edelliseen työpaikkaan) tai muuten vaan pitkähkön aikaa työttömänä ja pakko lempata ne työkkärin toimesta jonnekin edes hetkeksi tilastojen puhdistamiseksi.

Mun tietämä tapaus lähipiiristä on käytännössä työkyvytön jalkavamman takia. Mutta hei siinähän se jatkuva kipu (myös levossa, rasitus pahentaa, ei keksitty apua vaivaan) paranee kuntouttavalla työtoiminnalla vaikka oikea "osoite" on työkyvyttömyyseläke. Muuten olisi kyllä tosi hyvä työntekijä ja tekee hyvin kivuista huolimatta.

Vierailija

Olen kohdannut useita kuntouttavassa työtoiminnassa olevia oman työni kautta. Voisi sanoa, että heidän joukkonsa on yhtä kirjavaa kuin ihmiskunta muutenkin. Jotkut ovat erittäin nohevia työntekijöitä, joilla on kuitenkin vaikeuksia työllistyä palkkatyöhön esim. vakavien oppimisvaikeuksien takia. Käytännöllisissä suorittavan tason tehtävissä he ovat kuitenkin lyömättömiä. Osan kohdalla taas mietin, miksi tämä ihminen on edes laitettu kuntouttavaan työtoimintaan: esimerkiksi kaksi korkeakoulututkintoa suorittanut ja omaa firmaa pyörittänyt henkilö, jolla nyt on vain sattunut menemään firma nurin ja joka siksi tarvitsee kuntouttavaa toimintaa joidenkin mielestä. Osan paikka ei taas olisi ollenkaan kuntouttavassa työtoiminnassa vaan pikemminkin päihde- ja mielenterveyskuntoutuksen puolella. Mielestäni kuntouttavaan työtoimintaan tulijoita pitäisi tarkemmin seuloa jossain määrin: kunnianhimoinen ja valtavalla kapasiteetilla varustettu korkeakoulutettu ja toisaalta alkoholidementian varhaisoireita poteva skitsofreniapotilas eivät välttämättä kumpikaan hyödy kyseisestä toiminnasta nykymuodossaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla