Vierailija

En siis ole foliohattu, mutta jätän usein ostamatta jos on merkintä "gluteeniton".
Siis kun osa tuotteista on sitä luonnostaan, osa taas puristettu siihen mausta ja ominaisuuksista tinkien lisäaineilla, jolloin hintakin tuplautuu.

Sivut

Kommentit (26)

just

Voi elämä sun kanssasi, lue sisällysluettelo.
Monessa tuotteessa lukee nykyään gluteeniton, vaikka ei ole edes oletettua että tuote sisältäisi gluteenia. Tämä johtunee siitä että gluteeniton ruokavalio on muodissa ja näin saadaan uusavuttomille myytyä tuotteita.

Ja sinä jätät sen sitten ostamatta sen takia , että siinä merkintä ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Pelottavaa tuo joidenkin vastaajien tyhmyys, yritän rautalankaa:

Otan siis kaupassa käteeni leipäpaketin, jossa lukee "gluteeniton".
Haluaisin siis tietää onko se luontaisesti gluteenitonta eli mahdollisesti hyvää ja halpaa, joka minun kannattaisi ostaa.
Vai onko se lisäaineilla ja oudoilla raaka-aineilla gluteenittomaksi, mauttomaksi ja kalliiksi prässättyä, jota ei kannata ostaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Pelottavaa tuo joidenkin vastaajien tyhmyys, yritän rautalankaa:

Otan siis kaupassa käteeni leipäpaketin, jossa lukee "gluteeniton".
Haluaisin siis tietää onko se luontaisesti gluteenitonta eli mahdollisesti hyvää ja halpaa, joka minun kannattaisi ostaa.
Vai onko se lisäaineilla ja oudoilla raaka-aineilla gluteenittomaksi, mauttomaksi ja kalliiksi prässättyä, jota ei kannata ostaa.

No tässä rautalankaa lisää: lue se tuoteseloste!

Vierailija

Typerys. Miten sinä oikein kuvittelet, että gluteenitonta tehdään lisäaineilla. Tajuatko edes mitä se gluteeni on ja missä sitä esiintyy?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kyllä kaurahiutaleet voi sisältää gluteenia.

Sisältävätkin. Mutta ne ovat lihattomia ja laktoosittomia, lukisit mitä tuossa kirjoitettiin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pelottavaa tuo joidenkin vastaajien tyhmyys, yritän rautalankaa:

Otan siis kaupassa käteeni leipäpaketin, jossa lukee "gluteeniton".
Haluaisin siis tietää onko se luontaisesti gluteenitonta eli mahdollisesti hyvää ja halpaa, joka minun kannattaisi ostaa.
Vai onko se lisäaineilla ja oudoilla raaka-aineilla gluteenittomaksi, mauttomaksi ja kalliiksi prässättyä, jota ei kannata ostaa.

No tässä rautalankaa lisää: lue se tuoteseloste!


Turha vaiva ja ei siellä ole vastausta kysymykseen: Luontainen vai prässätty!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Typerys. Miten sinä oikein kuvittelet, että gluteenitonta tehdään lisäaineilla. Tajuatko edes mitä se gluteeni on ja missä sitä esiintyy?

Nimonomaan lisäaineita tarvitaan runsaasti, jotta esim. leipä saadaan onnistumaan ilman gluteenia ;-)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ja muiden pitäisi maksaa tuotteissa se, että et jaksa lukea tuoteselostetta todetaksesi että tämä on "hyvä ja halpa".

Tuoteselosteesta ei löydy vastausta: Luontainen vai prässätty? ;-)

Vierailija

Katot ainesosalistan ja niistä päättelet asian. Jos viljana on vaikka kaurajauhoa, tuote on luontaisesti gluteeniton jos siinä gluteeniton lukee. Missä hankaluus?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pelottavaa tuo joidenkin vastaajien tyhmyys, yritän rautalankaa:

Otan siis kaupassa käteeni leipäpaketin, jossa lukee "gluteeniton".
Haluaisin siis tietää onko se luontaisesti gluteenitonta eli mahdollisesti hyvää ja halpaa, joka minun kannattaisi ostaa.
Vai onko se lisäaineilla ja oudoilla raaka-aineilla gluteenittomaksi, mauttomaksi ja kalliiksi prässättyä, jota ei kannata ostaa.

No tässä rautalankaa lisää: lue se tuoteseloste!


Turha vaiva ja ei siellä ole vastausta kysymykseen: Luontainen vai prässätty!

No onhan! Jos siellä lukee vehnä, ohra, ruis tai kaura, niin silloin tiedät, että noista on vaan gluteeni poistettu eli ei ole luontaisesti gluteeniton...

Vierailija

Ehkäpä kuitenkin olet foliohattu, sillä millään prässeillä ja puristuksilla tuotteita ei kyllä saa luontaisesti gluteenittomaksi, vaan kyse on raaka-aineista, jotka eivät sisällä missään vaiheessa gluteenia eli viljoista mm. maissi, tattari, riisi! Käsittääkseni se tieto, kuten sinulle on yritetty kertoa, löytyy juurikin tuoteselosteesta eli alunperinkin gluteenittomista raaka-aineista valmistettu on luontaisesti gluteeniton! 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Katot ainesosalistan ja niistä päättelet asian. Jos viljana on vaikka kaurajauhoa, tuote on luontaisesti gluteeniton jos siinä gluteeniton lukee. Missä hankaluus?

Kaurajauho ei ole luontaisesti gluteeniton!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Typerys. Miten sinä oikein kuvittelet, että gluteenitonta tehdään lisäaineilla. Tajuatko edes mitä se gluteeni on ja missä sitä esiintyy?

Nimonomaan lisäaineita tarvitaan runsaasti, jotta esim. leipä saadaan onnistumaan ilman gluteenia ;-)

Eli olit siis juuri niin tyhmä kuin miltä vaikutit.

Ei, lisäaineilla ei oteta pois gluteenia niistä viljoista, joissa sitä on. Eikä myöskään "prässäämällä".

Vierailija

"Voi elämä sun kanssasi, lue sisällysluettelo. Monessa tuotteessa lukee nykyään gluteeniton, vaikka ei ole edes oletettua että tuote sisältäisi gluteenia. Tämä johtunee siitä että gluteeniton ruokavalio on muodissa ja näin saadaan uusavuttomille myytyä tuotteita. Ja sinä jätät sen sitten ostamatta sen takia , että siinä merkintä ?"

En ole Ap, jos silää on mitään väljä. Lienee totta, että monessa tuotteessa lukee gluteeniton puhtaasti kaupallisista tarkoituksista. Mutta toisaalta olen itse törmännyt gluteenia sellaisissakin paikoissa, joissa se ei ihan heti ensimmäisenä olisi tullut omaan pieneen mieleeni; viimeksi hernekeitto-säilykepurkissa ja riisikakkupaketissa, molempia on toki saatavana gluteenittomanakin. Onneksi vieläpä sopu hintaan, sillä "Gluteeniton" leimalla kun voi helposti nostaa hintaa. 

 Gluteenin välttämisestä tekee tylsää se, että verraten usein saa tihrustaa pientä pränttiä e. sitä sisällysluetteloa sen sijaan, että huolettomasti voisi ottaa ja valita itselleen minkä tahansa valikoimasta olevan tuotteen.   

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ehkäpä kuitenkin olet foliohattu, sillä millään prässeillä ja puristuksilla tuotteita ei kyllä saa luontaisesti gluteenittomaksi, vaan kyse on raaka-aineista, jotka eivät sisällä missään vaiheessa gluteenia eli viljoista mm. maissi, tattari, riisi! Käsittääkseni se tieto, kuten sinulle on yritetty kertoa, löytyy juurikin tuoteselosteesta eli alunperinkin gluteenittomista raaka-aineista valmistettu on luontaisesti gluteeniton! 

Prässäys tarkoittaa nimenomaan sitä että tuotteesta jätetään pois siihen luontaisesti kuuluvat gluteenia sisältävät ainesosat ;-)

Vierailija

Ap puhuu asiaa mutta nämä jankkaajat eivät ymmärrä asiaa.
Kuluttajalta siis jää saamatta tieto tuotteesta, jota ei-foliohatun ei kannata ostaa
Case closed ;-(

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla