Vierailija

Pissaaminen pottaan onnistuu ok, jos laitan siihen istumaan, mutta lapsi kertoo pissahädästä aina juuri kun pissa tulee eikä silloin mitenkään ehditä potalle. Kakkaamisesta ei tule mitään merkkejä, mistä hädän voisi tunnistaa ja kakka tuleekin sitten kun tulee vaippaan. Tuurilla on joskus onnistuttu kakkakin pottaan tekemään, mutta yleensä oma ennakointi ei tässä auta. Voi olla, että tiedän, että kohta on kakka tulossa ja sitten istutaan ikuisuus potalla, mutta sinne ei kuitenkaan tule mitään. Sitten kun luovutan ja laitan vaipan niin sinnehän se sitten tulee pian.

Joo, olen tumpelo ja ensimmäinen lapisi on kyseessä, mutta fiksut vinkit olisivat nyt tarpeen. Lapsi on nyt 2,5v.

  • ylös 6
  • alas 2

Kommentit (5)

Vierailija

Meillä oli sellainen potan pohjaan laitettava tarra, jossa kuva tuli näkyviin kun lämmin pissa kasteli sen. Lapsesta hauskaa ja auttoi meillä. Ostin jostain lastentarvikeliikkeestä. Löytyy varmaa googlaamalla.

Vierailija

Laitat sen lapsen siihen potalle säännöllisesti, oli hätä tai ei. Eli aamulla ekana potalle, aamupalan jälkeen potalle, lounaan jälkeen potalle, ennen ulosmenoa potalle, ennen päiväunia potalle, päiväunien jälkeen potalle, välipalan jälkeen potalle, päivällisen jälkeen potalle, iltapalan jälkeen potalle. Riippuen tietysti päivärytmistä mutta ymmärrät varmaan pointin? Kannusta potalla käyntiin, anna vaikka joku palkinto onnistuneesta hädän teosta pottaan, kerro ettei isot lapset tarvitse vaippoja. Ota rohkeasti vaippa pois päivisin kun olette kotona, esittele lapselle pikkuhousut ja kerro että niitä saa käyttää kun osaa käydä potalla. Varaudu kuitenkin vahinkoihin, ota matot pois ja suojaa tekstiilit esim sohvat muovifroteella. Älä hermostu jos vahinkoja sattuu vaan siivoa lapsen kanssa yhdessä ja sopikaa että ensi kerralla yritetään ehtiä potalle. Keksi potalle jotain tekemistä esim. katselkaa kirjaa. Kyllä se siitä, vaatii vaan vähän työtä mutta lapset oppii yllättävän nopeasti kun hoksaavat mistä on kyse.

  • ylös 14
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Meidän poika ei millään halunnut pissata pottaan tai ei jotenkin ymmärtänyt koko asiaa. Pidätteli aina potalla ja pissasi sitten vaippaan. Lopulta otettiin yhtenä päivänä vaippa pois ja seurasin poikaa varmaan kolme tuntia potan kanssa ja tämä kameli vaan pidätteli. Lopulta sillä oli niin kova pissahätä että pissa alkoi tulemaan kun katseli ulos ikkunasta ja silloin istutin potalle ja kehuttiin tietysti kamalasti, taputettiin ja tanssittiin. Poika oli niin ylpeä ja sen jälkeen oppi kuivaksi lähes kertalaakista. Mutta oli tosiaan muistaakseni jo lähemmäs kolme vuotta. Tyttäremme oppi kuivaksi paljon pienempänä, mutta hänellä sattui useammin vahinkoja.

Vierailija

Vaipat pois kotioloissa. Vahinkoja varmasti tulee, mutta niistä selviää kuivaamalla, kun on suojannut sohvat yms..

Potalle istuttaminen mahdollisimman usein.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla