Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kyllästyttää! On siis ihanaa että isovanhemmat vierailee kun asuvat toisella puolella suomea, mutta kun tulevat niin ovat aina useamman päivän ja tosi usein jompi kumpi sairastuu sillä aikaa kun ovat täällä. Tästä seuraa aina se että sitten meidän kolmesta lapsesta joku (tai usein useampi vuorotellen) on kipeänä sen jälkeen. Muuten me kyllä ollaan aika terveitä. Niinkuin isovanhemmatkin. Miten siis opettaa reilut 60-vuotiaat pesemään kätensä paremmin!! Sanominen ei näytä toimivan.. ärsyttää tällainen sairastelu aina vierailujen jälkeen.. (ja siis tällä kertaa eilen lähtivät toinen kuumeisena ja nyt meillä ensimmäinen muksuista kuumeessa)

  • ylös 3
  • alas 4

Kommentit (14)

Vierailija

Omituinen ongelma teillä. Yleensä on toisinpäin.

Lapsenlapset siis sairastuttavat isovanhemmat. Heikkokuntoisimpien, tiettyjä kroonisia tauteja sairastavien, isovanhempien luonahan ei edes käydä pahimpana talven tautiaikana. Lastenlasten vierailu voisi koitua kohtalokkaaksikin. Eikä siinä yhden influenssarokotteenkaan ottaminen riitä! Lapset kantavat ties mitä tauteja. Vanhemmatkin sairastavat enemmän kuin lapsettomina.

  • ylös 11
  • alas 0
Vierailija

Meillä on myös sukulaisperhe, joka tuo aina räkätaudin tullessaan. Tuntuu, että heidän lapset ovat aina flunssassa. Siinä meillä menee aina pari viikkoa sairastellessa kun kolme alle 4-vuotiasta saa flunssan. Nuorimmalla vielä sairaus, jonka vuoksi täytyy olla erityisen varovainen tautien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Niin siis sairastuvat ollessaan teillä ja sinä syytät isovanhempia? Eiköhän kannattaisi katsoa peiliin...

  • ylös 19
  • alas 1
Vierailija

Mä myös ihmettelen miten tää voi olla näin päin. Lapsethan ne yleensä tauteja kantaa. Meillä myös yksi erityislapsi joka ei saisi turhia sairastella, ei nyt kuitenkaan niin vakavasti että jokaista flunssaa tarvitsisi pelätä. Tämän takia meillä kuitenki ollaan aika tarkkoja (ja influenssarokotukset on koko porukalla kunnossa).

Kyläilyt vaan muuttuu niin raskaaksi kun pitää jälkeenpäin sairastaa, varsinkin kun siinä voi mennä viikkoja. Muiden vieraiden kanssa (edes lapsiperheiden) en ole samaa huomannut, vaikka eivätpä he yleensä olekaan ainakaan niin montaa päivää kerrallaan.

-ap

Vierailija

Kolmoselle:
Niin tätäkin oon miettinyt. sairastuvat täällä kyllä, mutta kun nytkään meillä ei ole kahteen kuukauteen kukaan sairastanut mitään. Paitsi nyt heidän vierailun jälkeen. Voisko tauti tulla kuitenkin täältä ja meillä/heillä olla niin huono tuuri että saavat aina tartunnan täältä jo ennenkuin kukaan meistä on kipeä. Ehkä...

No eihän kukaan tahallaan ketään tartuta tai tauteja taloon tuo. Mutta harmittaa tämä sama kaava joka toistuu kerta toisensa jälkeen.
Taitaa tosiaan olla niin omituinen ongelma ettei löydy kohtalontovereita.

Vierailija

Meillä oli lapsiperhetuttu, joka pyysi lapsemme usein heille leikkimään. He sairastivat paljon ja niin mekin aloimme saada samat taudit. Sitten he muuttivat. Meillä oli eka talvi ilman yhtäkään influenssaa, oksennustautia, korvatulehdusta, angiinaa yms!

Tiedän, että tuo perhe kävi harva se kuukausi edullisilla äkkilähdöillä ja pikalomilla ulkomailla. Monesti toivatkin taudin tuliaisina! Kyllä harmitti, kun kaikki me muutkin sairastuimme! Eikä heidän lapsensa olleet terveitä lomalle lähtiessäänkään. Jatkuva nuha, yskä ja korvat = antibioottia! Minulle nuo olisivat olleet tarpeeksi painava syy jättää jokin matka väliin, mutta heille ei. 

Vierailija

Luulen että kyse on ihan vaan erilaisesta bakteerikannasta. Vähän sama kun lapset aloittaa päivähoidossa, yleensä sairastelevat ja imevät kaikki uudet pöpöt. Ette ole päivittäin tekemisissä joten bakteerikantanne on eri. Tuskin kumminkaan tahallaan sairastuvat, vaikka uskon että ottaa päähän.

Kolmonen

Vierailija

Kuulostaa tutulta! saman ongelman kanssa painiskelemme. Ja kun asiasta varovasti yrittää sanoa, tulee loukkaantumista ja voimakasta väitettä siitä, että pesevät kyllä käsiä.

Molemmilla on myös taipoumus laittaa sormia suuhunkin mm. hampaita kaivellessa ja rapsutellessa (niin ja nenäänkin), eikä muista mennä pesemään käsiään. Tavaroita ja meikkejä ei pidetä siisteinä. Ja kun sitten varovaisen huomautuksen (josta seuraa loukkaantuminen) käyvät pesemässä kädet edes joskus, on se sellainen nopea veden alla hutaisu. Saippuaakaan ei kuulemma voi käyttää, kun kädet kuivuu.

Harmittaa, kun lapset saavat aikuisten hammaspeikkoja väkisin, jotka pilaa hampaat. Lisäksi isovanhemmilla on helikobakteeria ollut, ehkä on edelleenkin, ja se tarttuu syljestä sekin. Helikobakteeria ei todellakaan toivoisi lapsille.

Vierailija

Meillekin on aina pitkänmatkan vieraiden mukana tullut flunssaa ja mahatautia. Uskon sen johtuvan siitä, että he tulevat huoltoasemien kautta tai julkisilla (juna, lentokone, bussi) eikä niitä käsiä varmasti joka kohdassa ole muistettu tai ymmärretty pestä. Ovestamme sisään astuttuaan eivät heti monetkaan käy pesemässä käsiään, vaikka tulisivat pitkän matkan takaa. Eipä sitä muista aina itsekään kyläillessä.

Vierailija

Minäkin veikkaan tuota erilaista bakteerikantaa. Mä saan joka kerta flunssan kun käyn siskoni luona toisella puolella Suomea. Joka kerta. Eikä ole kyse homeesta tms.

Vierailija

Onko talossanne / asunnossanne tehokas koneellinen ilmanvaihto, jota ei edes voi laittaa pois päältä. Minulla on lomakämppä sellaisessa talossa ja melkein aina palelee. Lisäksi muutaman kerran vuorokaudessa tulee vielä tehoisku eli normaalia voimakkaampi "tuuletus", jolloin sukat pyörii jalassa eikä mitkään villatakit riitä lämmittämään. Taloyhtiölle on valitettu yksittäin ja porukalla, mutta ei voi kuulemma alentaa tehoja. Jos teillä on myös tällainen ilmanvaihto, johon isovanhemmat eivät ole tottuneet, niin en ihmettele, jos jompikumpi saa flunssan. Vanhat luut eivät kestä vetoa samalla tavalla kuin nuoret ja tuohon tehotuuletukseen tottuneet. Olen samaa ikäluokkaa isovanhempienne kanssa. En ole toistaiseksi sairastunut loma-asunnollani, mutta ei se kaukanakaan ole ollut. Lieneekö syy sitten aktiivisen käsienpesun?

Vierailija

Kasille: onpa kivaa että löytyy saman ongelman kanssa painivia.

Ja joo, on omat vanhemmat kyseessä ja ihanat ovatkin, en siis tosiaan valita että käyvät, ikävä on usein kova puolin ja toisin kun harvoin voidaan nähdä. Mutta tämä jälkipyykki harmittaa. Ehkä kaikki palautuu vain tuohon käsien pesuun. En viitsi /kehtaa/halua olla koko ajan muistuttamassa aikuisia ihmisiä kun siitä selvästi pahastutaan, ja tosiaan saattaa olla jo julkisista tulomatkalla poimittuja nuo pöpöt. (Hyvä huomio!) Muutoin hekin elävät aika pienessä piirissä..
-ap

Vierailija

Oisko mahdollista, että isovanhemmilla on vaan vähän huonompi vastustuskyky? Saavat pöpöt teiltä ja tartuttavat sitten lapset kun pöpöt päässeet ensin vähän lisääntymään? Voisko olla apua siitä, että ennen vierailua tekisi vähän tehokkaamman siivouksen ja pitäisi vierailun ajankin yllä vähän normia tiukempaa siisteystasoa (esim. just kahvojen yms. pesua tiuhempaan), jotta välttelis pöpöjä? Käsienpesu tietysti tehokkain, mutta siitä on kyllä vähän hölmö aikuisille ihmisille muistutella - lapsille toki voi.

Todennäköisimmin lapset kuitenkin on ne, jotka pöpöjä tehokkaimiin kuljettaa ja tartuttaa. Toinen hyvä pointti tuo ilmanvaihto, silläkin voi olla vaikutusta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla