Voiko näistä leipoa mitään makeaa?
Jauhoja
Hiivaa
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Munia
Maitoa
Maapähkinää
Appelsiinia
Limen mehua
Pakkasessa mansikkaa ja mustaherukkaa
Kommentit (7)
Vierailija kirjoitti:
Jauhoja
Hiivaa
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Munia
Maitoa
Maapähkinää
Appelsiinia
Limen mehua
Pakkasessa mansikkaa ja mustaherukkaa
Helposti voi. Vaikka "Fazerin marjapiirakoita". Teet murotaikinan ja vuoraat sillä pieniä uunivuokia tai yhden isomman. Isket sinne marjoja, sokeria ja vähän perunajauhoa sisään ja murotaikinasta kansi päälle. Haarukalla muutama reikä kanteen.
Onko kermaviiliä, rahkaa tai maustamatonta jugurttia?
Vierailija kirjoitti:
Onko kermaviiliä, rahkaa tai maustamatonta jugurttia?
Ei ole
Ja miten murotaikina onnistuu jos käytössä pelkkää rapsiöljyä?
On myös maissitärkkelystä ja kolme liivatelehteä
Sopisiko tämmöinen manteli-oliiviöljy-sitruuna-rosmariinikakku -ohje sovellettavaksi? Mantelijauhon sijaan voisi laittaa vaikka rouhittua maapähkinää tai kaurahiutaleita tms., jos kaapista löytyy, tai vain vähän enemmän jauhoja. Kastikkeen voisi keitellä maidosta, appelsiinista ja maissitärkkelyksestä ja sitten vielä kylmiä mansikoita kupeeseen. Voisi tulla aika hyvää. :)
Manteli-oliiviöljy-sitruuna-rosmariinikakku
50g vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
125g mantelijauhoja tai roouhittuja manteleita
200g sokeria
250g mietoa oliiviöljyä
5 munaa kevyesti vatkattuina
1,5 rkl rosmariininlehtiä silputtuna
2 sitruunan raastettu kuori
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja mantelijauhot isossa kulhossa. Lisää sitruunankuori, rosmariini, oliiviöljy ja kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina joko voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun 20 – 24 senttiseen vuokaan ja paista 35 - 45 minuuttia.
Se on hiukan pinnalta höllyvä, kun otat sen uunista, mutta tasaantuu jäähtyessään. Peitä kakun pinta leivinpaperilla, jos tuntuu, että se tummuu liikaa ennen kuin kakku on muuten kypsä.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan kunnes voit irrottaa sen ja siirtää ritilälle jäähtymään kokonaan.
Tarjoa kakku vadelmien kera, jos niitä on tarjolla. Mutta se on ihanaa ilmankin niitä! Täydellinen kakku kerrassaan.
http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000001028318.html
Ja kaks litraa öljyä, ei muuta rasvaa