Vierailija

Please sanokaa että näin on. 1v9kk (esikoinen kyseessä) on alkanut näyttää uhman merkkejä. Ennen niin säyseä "kaikki käy"-luonne on muuttunut, 90% asioista vastaa topakasti "EI". Haluaa ulos, mutta kun aletaan pukea, ei haluakaan pukea, mutta silti haluaa ulos jne, pihalla repii pipoa ja hanskoja pois vaikka olisi kuin kylmä keli... On osannut kävellä jo vuoden ja juoksee lujaa, mutta 200 metrin matkalla kotoa leikkipuistoon mun pitäisi kantaa sylissä kun herra niin haluaa. Kun sanon, että nyt on käveltävä omin jaloin , heittäytyy X-asentoon maahan ja makaa siinä niin kauan että hermostun ja noukin hänet ylös. Tämä on kivaa varsinkin silloin kun on joku aikataulu (pitää ehtiä bussiin, kerhoon, mun töihin, mitä vain). Haluaisi aamupalaksi herkkuja, mutta kun ei saa, alkaa silmitön itku. Kun laittaa muovailuvahaa suuhun ja sanon, että muovailut loppu sitten siihen niin voi herra isä mikä kohtaus siitä syntyi.

Huoh. Onkohan pitkäkin aika luvassa tällaista? Tonne 1v8kk asti kaikki meni niin hyvin ja on aina osannut käyttäytyä milloin ja mussä vaan, mutta nyt päivittäin on tällaista.

Kaikki vinkit uhmiksen käsittelyyn otetaan myös vastaan.

  • ylös 2
  • alas 1

Kommentit (2)

Vierailija

Noh, meillä lapsi numero kakkosen uhma kesti 18 vuotta, nyt alkaa helpottaa, kun tuo on jo yli 20. Mutta tämän kokoaikaisen uhmansa jälkeen juuri hänestä on kehittynyt se aikuinen, joka välittää vanhemmistaan eniten. Kutsuu syömään ja kyselee kuulumisia. Hyvää kannattaa odottaa ;)

Vierailija

Ei, aikaisin alkava uhma yleensä kestää pitkään koska se korreloi lapsen perusluonteen kanssa. Lauhkeilla lapsilla uhma on pelkkä ohimenevä kupru, tuittupäisillä monen vuoden perusteellinen projekti.

Lapsesi uhma ei ole alkanut aikaisin, vaan oikeastaan melko myöhään. Voimakastahtoisilla lapsilla se rääkyminen ja vastustelu alkaa jo ennen yksivuotissynttäreitä ja jatkuu yksilöllisesti 2-18 vuotta. Joten sulla on lapsen kansa siinä oikein hyvä ennuste, myöhäinen ja näin aloituksesi perusteella varsin maltillinen uhma on todennäköisesti nopeasti ohikin.

Terveisin äiti, jonka nelivuotias ei vieläkään ole toipunut 9-kuisena alkaneesta uhmastaan.  Suloinen lapsi  mutta voi herranjumala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla