Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kyllönen teki EU:n komissiolle uuden kirjallisen kysymyksen asiasta. Komissaari Margrethe Vestager vahvisti jälleen kerran saman kuin aiemminkin Kyllösen kysymyksiin: ”Komissiolla ei ole minkäänlaisia tietoja siitä, että metsähallituksen nykyinen organisaatiorakenne olisi julkisia hankintoja koskevien EU:n direktiivien vastainen.”

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3526624-eun-komissio-vahvisti-jall...

  • ylös 13
  • alas 0

Kommentit (8)

Vierailija

Mitäs nyt, kun Suomi ei olekaan EU:n talutusnuorassa vaan tekee itsenäisiä päätöksiä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tasavallan presidentti vahvisti uuden Metsähallitusta koskevan lain 8.4.2014. Metsähallituksen metsätalousliiketoiminta siirretään lailla perustettavaan valtion kokonaan omistamaan metsätalousosakeyhtiöön EU-säädösten edellyttämällä kilpailuneutraalilla tavalla. Laki tulee voimaan 15. huhtikuuta 2016.

Kansallispuistot, erämaa-alueet ja muut luonnonsuojelualueet pysyvät nykyisessä käytössä ja niiden hoito ympäristöministeriön ohjauksessa. Valtion maa- ja vesialueet säilyvät Metsähallitus-liikelaitoksen hallinnassa, ja perustettava Metsähallituksen tytäryhtiö saa niihin käyttöoikeuden.

Eduskunnan, ministeriöiden ja Metsähallituksen hallituksen tehtävänä on valvoa, että liiketoiminnassa otetaan huomioon yhteiskunnalliset velvoitteet kuten luonnon monimuotoisuus, virkistyskäyttö, työllisyyden edistäminen sekä saamelaiskulttuurin ja poronhoidon vaatimukset. Näiden velvoitteiden ja hakkuiden kohdentamiseen valtion talousmetsäalueille kansalaisten ja sidosryhmien on mahdollista vaikuttaa, kun alueellisia luonnonvarasuunnitelmia laaditaan.  

Uuden lain mukaan Metsähallituksen hallinnassa olevien luonnonvarojen hoito, käyttö ja suojelu on sovitettava yhteen saamelaisten kotiseutualueella niin, että saamelaisten kulttuurin harjoittamisen edellytykset turvataan.

http://mmm.fi/metsahallituslain-uudistaminen

Vierailija

Miksi kaikki pitää alistaa pääomille ja tuottovaatimuksille ja kvartaaleille :(

Olen todella pettynyt.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mitäs nyt, kun Suomi ei olekaan EU:n talutusnuorassa vaan tekee itsenäisiä päätöksiä?

Voi sua pyhä yksinkertaisuus: kun tätä päätöstä on "itsenäinen" hallituksemme perustellut sillä että se on pakko tehdä koska EU vaatii sitä...

Vierailija

Kuinkahan moni edes seurasi mediaa sen verran, että tietää, että valtion metsäomaisuus yhtiöitetään? Ja tuo valhe EU:n asettamista vaatimuksistakin meni sukkana läpi, jos kukaan nyt edes huomasi tällaista keskustelua käytävän.

Minut valtaa välillä kauhea epätoivo, kun joku temptation island saa enemmän huomiota kansalaisten keskuudessa, kuin kansallisvarallisuutemme valmistelu myyntikuntoon. Itkettää pelkkä ajatuskin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla