Kasvissyönti altistaa taudeille seuraavissa sukupolvissa
Sukupolvia jatkunut kasvissyönti muuttaa geenejä pysyvästi
Kasvisruokavalio johti mutaatioon, joka altistaa tulehduksille ja peräsuolensyövälle, osoittivat Cornellin yliopiston tutkijat.
TIEDE 30.3.2016 12:41
Mitäs sanotte? Tän päivän Hesarissa tuo juttu.
Kommentit (56)
Täysin odotettavissa ollut tulos. Ihminen alkoi kehittyä vasta sitten kun söi proteiineja (lihaa) -> mm. aivojen kasvu ja siksi olemme omnivoreja (sekasyöjiä). Mikäli olisimme vain herbivoreja, niin tuolloin suolistomme ja mm. hampaamme olisivat totaalisen erilaiset. Peräsuolisyöpää selittää myös nitriitit, joita kasviksissa on todella paljon (muodostaa nitrosamiineita suolistossa).
Myös älykkyys vähenee. Aivomme ovat kehittyneet nykyisen kaltaisiksi nimenomaan kypsennetyn lihan syömisen ansiosta.
Vierailija kirjoitti:
Täysin odotettavissa ollut tulos. Ihminen alkoi kehittyä vasta sitten kun söi proteiineja (lihaa) -> mm. aivojen kasvu ja siksi olemme omnivoreja (sekasyöjiä). Mikäli olisimme vain herbivoreja, niin tuolloin suolistomme ja mm. hampaamme olisivat totaalisen erilaiset. Peräsuolisyöpää selittää myös nitriitit, joita kasviksissa on todella paljon (muodostaa nitrosamiineita suolistossa).
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ca/f3/dd/caf3dde8b8d3e3708e9c…
Ihmiset tosin syövät lihansa aika eri tavalla kuin muut eläinlajit. Ehkä sen takia hampaat eivät ole kehittyneet lihansyönnin suuntaan. Evoluutiohan tapahtuu koko ajan. Jos kaikki ihmiset alkaisivat syödä kasviksia, niin ihmislajista tulisi nopeasti pelkästään kasvissyöjä ja siinä tapauksessa epäsuotuisat mutaatiot katoaisivat.
Tämäpä vaikeaa. Pelastaisinko maailman vai oman sukuni?
Vierailija kirjoitti:
Linkkiä?
Et osaa etsiä itse? Taisi vanhemmat olla kasvissyöjiä.
Vierailija kirjoitti:
Tämäpä vaikeaa. Pelastaisinko maailman vai oman sukuni?
Jospa ensin parannut harhastasi, että pystyt kumpaankaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täysin odotettavissa ollut tulos. Ihminen alkoi kehittyä vasta sitten kun söi proteiineja (lihaa) -> mm. aivojen kasvu ja siksi olemme omnivoreja (sekasyöjiä). Mikäli olisimme vain herbivoreja, niin tuolloin suolistomme ja mm. hampaamme olisivat totaalisen erilaiset. Peräsuolisyöpää selittää myös nitriitit, joita kasviksissa on todella paljon (muodostaa nitrosamiineita suolistossa).
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ca/f3/dd/caf3dde8b8d3e3708e9c…
Ihmiset tosin syövät lihansa aika eri tavalla kuin muut eläinlajit. Ehkä sen takia hampaat eivät ole kehittyneet lihansyönnin suuntaan. Evoluutiohan tapahtuu koko ajan. Jos kaikki ihmiset alkaisivat syödä kasviksia, niin ihmislajista tulisi nopeasti pelkästään kasvissyöjä ja siinä tapauksessa epäsuotuisat mutaatiot katoaisivat.
Just näin, mulla luki Tarot korteissa ihan sama!
Vierailija kirjoitti:
Myös älykkyys vähenee. Aivomme ovat kehittyneet nykyisen kaltaisiksi nimenomaan kypsennetyn lihan syömisen ansiosta.
Mitä siitä. VIhreiden mukaan ihminen ei ole eläintä arvokkaampi joten voimme hyvin taantua takaisin apinoiksi.
"Cornell University scientists have found tantalizing evidence that a vegetarian diet has led to a mutation that -- IF they stray from a balanced omega-6 to omega-3 diet -- MAY make people more susceptible to inflammation, and by association, increased risk of heart disease and colon cancer."
""Changes in the dietary omega-6 to omega-3 balance may contribute to the increase in chronic disease seen in some developing countries.""
Mitenkäs tuota nyt tulkitsette? Siis jos ko. mutaation omistava ihminen poikkeaa ruokavaliostaan, niin hänen tulehdus- ja syöpäriski kasvaa. Eli kannattaa pitäytyä kasvisruokavaliossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täysin odotettavissa ollut tulos. Ihminen alkoi kehittyä vasta sitten kun söi proteiineja (lihaa) -> mm. aivojen kasvu ja siksi olemme omnivoreja (sekasyöjiä). Mikäli olisimme vain herbivoreja, niin tuolloin suolistomme ja mm. hampaamme olisivat totaalisen erilaiset. Peräsuolisyöpää selittää myös nitriitit, joita kasviksissa on todella paljon (muodostaa nitrosamiineita suolistossa).
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ca/f3/dd/caf3dde8b8d3e3708e9c…
Ihmiset tosin syövät lihansa aika eri tavalla kuin muut eläinlajit. Ehkä sen takia hampaat eivät ole kehittyneet lihansyönnin suuntaan. Evoluutiohan tapahtuu koko ajan. Jos kaikki ihmiset alkaisivat syödä kasviksia, niin ihmislajista tulisi nopeasti pelkästään kasvissyöjä ja siinä tapauksessa epäsuotuisat mutaatiot katoaisivat.
Tuota... nopeasti on suhteellista: jos uuden generaation (alkaen F1:stä) hedelmällinen ikä alkaa 25-vuodesta, tarvitaan noin 100 generaatiota, että syövät yms eivät tapa populaatiosta suurinta osaa. Eli voidaan olettaa, että noin 2500 vuoden päästä syntyisi ihminen, joka olisi täysin adaptoitunut pelkkään kasviruokavalioon. Siinä välissä olisi menetetty todella paljon ihmisiä syöpään, joka toisaalta luonnon kannalta olisi hyvä asia.
"University scientists have found tantalizing evidence that a vegetarian diet has led to a mutation that -- if they stray from a balanced omega-6 to omega-3 diet -- may make people more susceptible to inflammation, and by association, increased risk of heart disease and colon cancer."
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täysin odotettavissa ollut tulos. Ihminen alkoi kehittyä vasta sitten kun söi proteiineja (lihaa) -> mm. aivojen kasvu ja siksi olemme omnivoreja (sekasyöjiä). Mikäli olisimme vain herbivoreja, niin tuolloin suolistomme ja mm. hampaamme olisivat totaalisen erilaiset. Peräsuolisyöpää selittää myös nitriitit, joita kasviksissa on todella paljon (muodostaa nitrosamiineita suolistossa).
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ca/f3/dd/caf3dde8b8d3e3708e9c…
Ihmiset tosin syövät lihansa aika eri tavalla kuin muut eläinlajit. Ehkä sen takia hampaat eivät ole kehittyneet lihansyönnin suuntaan. Evoluutiohan tapahtuu koko ajan. Jos kaikki ihmiset alkaisivat syödä kasviksia, niin ihmislajista tulisi nopeasti pelkästään kasvissyöjä ja siinä tapauksessa epäsuotuisat mutaatiot katoaisivat.
Tuota... nopeasti on suhteellista: jos uuden generaation (alkaen F1:stä) hedelmällinen ikä alkaa 25-vuodesta, tarvitaan noin 100 generaatiota, että syövät yms eivät tapa populaatiosta suurinta osaa. Eli voidaan olettaa, että noin 2500 vuoden päästä syntyisi ihminen, joka olisi täysin adaptoitunut pelkkään kasviruokavalioon. Siinä välissä olisi menetetty todella paljon ihmisiä syöpään, joka toisaalta luonnon kannalta olisi hyvä asia.
Mutta ajattele pupuja!!!
Vierailija kirjoitti:
Täysin odotettavissa ollut tulos. Ihminen alkoi kehittyä vasta sitten kun söi proteiineja (lihaa) -> mm. aivojen kasvu ja siksi olemme omnivoreja (sekasyöjiä). Mikäli olisimme vain herbivoreja, niin tuolloin suolistomme ja mm. hampaamme olisivat totaalisen erilaiset. Peräsuolisyöpää selittää myös nitriitit, joita kasviksissa on todella paljon (muodostaa nitrosamiineita suolistossa).
Punaisen lihan syönnillä on paljon suurempi syöpää aiheuttava vaikutus kuin sillä, jos söisi vegaanisesti. Liha on ollut harvoin syöty luksustuote hyvin pitkään. Vasta viime aikoina sitä on alettu ahtaa puoli kiloa päivässä.
http://www.hs.fi/tiede/a1459303527675
Tosiaankin, terveysongelmia aiheutuu vain niille lihansyöjille, joilla on "kasvissyöjägeeni".
By using reference data from the 1000 Genomes Project, the research team provided evolutionary evidence that the vegetarian diet, over many generations, may have driven the higher frequency of a mutation in the Indian population. The mutation, called rs66698963 and found in the FADS2 gene, is an insertion or deletion of a sequence of DNA that regulates the expression of two genes, FADS1 and FADS2. These genes are key to making long chain polyunsaturated fats. Among these, arachidonic acid is a key target of the pharmaceutical industry because it is a central culprit for those at risk for heart disease, colon cancer, and many other inflammation-related conditions. Treating individuals according to whether they carry 0, 1, or 2 copies of the insertion, and their influence on fatty acid metabolites, can be an important consideration for precision medicine and nutrition.
The insertion mutation may be favored in populations subsisting primarily on vegetarian diets and possibly populations having limited access to diets rich in polyunsaturated fats, especially fatty fish. Very interestingly, the deletion of the same sequence might have been adaptive in populations which are based on marine diet, such as the Greenlandic Inuit. The authors will follow up the study with additional worldwide populations to better understand the mutations and these genes as a genetic marker for disease risk.
"With little animal food in the diet, the long chain polyunsaturated fatty acids must be made metabolically from plant PUFA precursors. The physiological demand for arachidonic acid, as well as omega-3 EPA and DHA, in vegetarians is likely to have favored genetics that support efficient synthesis of these key metabolites." say Brenna and Kothapalli in a joint comment. "Changes in the dietary omega-6 to omega-3 balance may contribute to the increase in chronic disease seen in some developing countries."
"This is the most unique scenario of local adaptation that I had the pleasure of helping uncover," says Alon Keinan, a population geneticist who led the evolutionary study. "Several previous studies pointed to recent adaptation in this region of the genome. Our analysis points to both previous studies and our results being driven by the same insertion of an additional small piece of DNA, an insertion which has a known function. We showed this insertion to be adaptive, hence of high frequency, in Indian and some African populations, which are vegetarian. However, when it reached the Greenlandic Inuit, with their marine diet, it became maladaptive." Kaixiong Ye, a postdoctoral research fellow at Keinan's lab, further notes that "our results show a global frequency pattern of the insertion mutation adaptive to vegetarian diet, with highest frequency in Indians who traditionally relied heavily on a plant-based diet."
Tästä pitää silloin vetää sellainen johtopäätös, että nutrigenomiikan kannalta Suomalaisen kannattaa syödä siten kuin esi-isämme söi, etenkin jos olivat terveitä.
Vierailija kirjoitti:
Myös älykkyys vähenee. Aivomme ovat kehittyneet nykyisen kaltaisiksi nimenomaan kypsennetyn lihan syömisen ansiosta.
Joskus tuli telkusta dokumentti että ihmiset alkoivat kehittyä Etelä-Afrikassa parempaan suuntaan meren rannalla kun saivat proteiinia meren äyriäisistä.
Vierailija kirjoitti:
Tästä pitää silloin vetää sellainen johtopäätös, että nutrigenomiikan kannalta Suomalaisen kannattaa syödä siten kuin esi-isämme söi, etenkin jos olivat terveitä.
Suomalaisten esi-isätkin olivat melkeinpä kasvissyöjiä ruokavalioltaan verrattuna nykyajan sekasyöjiin. Ennen lihaa syötiin parhaimmillaan kerran viikossa, kalaa useammmin. Ei ole ollenkaan tervettä ahtaa lihaa päivittäin, voisivat ihmiset jo sen tajuta ja vähintäänkin vähentää sen syömistä.
Juu juu.