Suomalaiset vs ulkomaiset tomaatit ja kurkut!
Mistä ihmeestä se oikein johtuu, että maissa, joissa on lämpimämpi ilma ja kunnon ilmoja koko ajan ei kasva kunnollisia tomaatteja ja kurkkuja? Tomaatit täysin mauttomia ja kurkut kuivia ja mauttomia.
Kommentit (22)
Mitä pidempi kuljetusmatka, sitä raaempina ne kerätään.
Itse ostan kotimaisia sen vuoksi ettei koskaan tiedä mitä kaikkia myrkkyjä niihin on tungettu jossain ulkomailla. Joskus kun katsoo esim. kotimaisia ja ulkomaalaisia vihanneksia niin huomaa heti ettei ne kaks kertaa isommat ulkomaalaiset ole ihan pelkällä vedellä kasvaneet.
Itse taas en osta periaatteessakaan kotimaisia kasvihuonekasviksia talvella. Ulkolaiset ovat ihan ok, toisin kuin suoltaa veromiljoonia närpiöläisiin kurkku- ja tomaattikasvihuoneisiin 30 asteen pakkaskelillä.
Syön aina suomalaista kurkkua. Mutta tomaateista parhaat ovat kyllä espanjalaiset mini luumutomaatit. Niihin verrattuna suomalaiset tomaatit ovat mauttomia ja raakoja.
Kotimaiset on parhaita. Tunnistan silmät kiinni mausta kotimaisen.
En syö tomaatteja, mutta kurkun ostan talvella ulkomaisena. Ei ole mitään järkeä yrittää kasvattaa rehuja Suomen talvipakkasilla jonkun loistaputken valossa ja käyttää järjettömästi energiaa kasvihuoneiden lämmitykseen.
Minäkin ostan suomalaisia, laatu on niin hyvää. En tiedä miksi näin ja liekö joku supertehotuotanto ja se, että niitä ulkomaisia kuskataan ties mistä pitkiä matkoja, joten ne pumpataan täyteen ties mitä paskaa, että ne säilyy paremmin.
Minustakin ulkolaiset kurkut maistuvat pahoilta, liekö menneet piloille kuljetuksen aikana? Mutta ulkomaiset tomaatit sen sijaan ovat usein aika ok.
Kurkut suomalaisina, ulkomaiset ei maistu hyvältä. Tomaateilla ei niin väliä, kunhan saa kypsyä rauhassa huoneenlämmössä. Lidlin terttutomaatit on parhaita.
Ihme sivumaku ulkomaisissa kurkuissa, en sentakia osta. Samaa mieltä tuon yhden kanssa.
Ostin juuri senegalilaisia kirsikkatomaatteja. Arvasin, että ne on hyviä ja hyviä olivat. Suomalaiset tomaatit on nykyään ihan ala-arvoisia. En tiedä voiko se olla vain meidän kaupan ongelma. Viime talvena suomalaiset oli parempia, mutta tänä talvena ihan skeidaa. Kurkur ihan ok, mutta kalliita.
Vierailija kirjoitti:
Ihme sivumaku ulkomaisissa kurkuissa, en sentakia osta. Samaa mieltä tuon yhden kanssa.
Se sivumaku on kurkun maku. Se sama on suomalaisissa luomu- ja avomaan kurkuissa. Sellainen kitkeränmakean etikkainen, miten sitä kuvaisi.
Tarkkana näissä keskusteluissa, ei saa sanoo mitää pahaa ulkomaalaisesta
Ettekö ole nähneet yhtään dokumenttia espanjalaisesta tomaattibisneksestä. En kyllä osta, enkä syö.
Vierailija kirjoitti:
En syö tomaatteja, mutta kurkun ostan talvella ulkomaisena. Ei ole mitään järkeä yrittää kasvattaa rehuja Suomen talvipakkasilla jonkun loistaputken valossa ja käyttää järjettömästi energiaa kasvihuoneiden lämmitykseen.
Minustakaan talvikasvatuksessa Suomessa ei ole järkeä, vaan se on tolkutonta energian tuhlausta.
En pidä ulkolaisen kurkun mausta, joten en osta sitä koskaan. HArvoin tomaatitkaan ovat hyviä, mikä johtuu siitä, että ne todell poimitaan raakoina.
Siksi syön kotimaisella kaudella, eli kesällä kotimaisia kurkkuja ja tomaatteja, talvella lähinnä kotimaisia juureksia.
Suomalaisille pystytään myymään espanjalaista paskaa ja huonointa mahdollista laatua, koska suomalaiset ostavat!
Olen syönyt ulkomailla esim. Italiassa aivan uskomattoman herkullisia tomaatteja, mutta ei niitä tänne Suomeen tuoda.
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisille pystytään myymään espanjalaista paskaa ja huonointa mahdollista laatua, koska suomalaiset ostavat!
Olen syönyt ulkomailla esim. Italiassa aivan uskomattoman herkullisia tomaatteja, mutta ei niitä tänne Suomeen tuoda.
Joo itken verta tuolle asialle. Ei tarvitse mennä kuin Viroon, niin ruuan laatu paranee. Torituotteet ovat tuoreita ja laatua. Suomessa nekin tulee varmaan K- tai S-tukusta.
Vierailija kirjoitti:
Ettekö ole nähneet yhtään dokumenttia espanjalaisesta tomaattibisneksestä. En kyllä osta, enkä syö.
En ole nähnyt dokkareita, mutta netistä luin mot "Tomaatteja muovimerestä" ja järkytyin kyllä. Ei tee mieli enää syödä espanjalaisia vihanneksia. Ei kuulosta ihan siltä että ne siellä "itsekseen kasvavat kun on sopivampi ilmasto ja blaa blaa".
Mites suomalaiset tomaatit ja kurkut kasvatetaan? Luomuna ovat ok, mutta tavistomaatteja en pysty syömään kun menee suu ihan rikki. Espanjalaisissa näin ei käy, mutta en niitäkään silti taviksina osta, Lidlistä saa aika hyviä luomutomaatteja. Vasta ostin suomalaisen kurkun, kun ei ollut luomuna, se maistui ihan kalalta, hyi hitto, roskiin meni kallis kurkku.
Myytti suomalaisen ruuan paremmuudesta on usein vain pelkkä myytti todellakin. Täällä olisi kaikki mahdollisuudet tuottaa sitä maailman parasta ruokaa, mutta eipä niin tehdä, pyritään vaan tuottamaan mahdollisimman halvalla, että kauppa saa isot voitot. Suomalainen leipä on aivan kamalaa, maito on pilattu, liha on rasvatonta kumia jne. Käykää esim. Ranskassa ja kun palaatte Suomeen, on vaikeaa löytää kaupasta enää mitään syötävää. Suomalaisen ruokakaupan valikoimista ainakin puolet joutaisi heittää roskiin. Lidlistä saa kyllä paljon parempilaatuista ruokaa kuin prismoista ja cittareista.
Minusta ulkomaisissa kurkuissa on joku outo sivumaku/haju. Usein on jäänyt käyttämättä, kun on alkanut ällöttää.