Suomalainen ruoka likaista?
Miksi "kotimainen ruoka on puhdasta"? Onko tuontiruoka likaista? Onko esim. Ruotsissakin kotimainen ruoka puhdasta - ulkomainen, siis suomalainenkin ruoka likaista? Onko Suomi ainoa alue maailmassa, jossa ruoka on puhdasta?
Kommentit (10)
Suomalaisen ruuan paremmuus on myytti.
Vierailija kirjoitti:
No jos mietitään esim. salmonellan esiintymistä, antibioottien tai hormonien käyttöä tuotantoeläimillä Suomessa verrattuna vaikkapa Keski- tai Etelä-Eurooppaan niin silloin se puhtaus konkretisoituu.
Lisäks voi miettiä ilmansaasteiden määrää jossain hevonpersiissä verrattuna joihinkin vaikkapa Rotterdamin laitamilla oleviin viljelmiin...
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisen ruuan paremmuus on myytti.
Samanlainen myytti kuin suomalainen laatu monessa muussakin asiassa.
Niissä maissa joissa tilat ovat siirtyneet teollisen mittakaavan tuotantoon, käytetään usein paljon antibiootteja pitämään karja terveenä. Vuoden sisään on julkaistu Eu tason katsaus eri Eu maiden käyttämistä eläinantibiooteista, kannattaa vilkaista.
Samoin maat joissa on vaikkapa 2-3 satokautta vuodessa, joutuvat käyttämään kasvinsuojeluaineita (eli myrkkyjä) ihan eri määriä kuin Suomessa, jossa on vain yksi satokaysi ja talven pakkaset välissä.
Aloittaja on oikeassa. Miten suomalisen ruuan paremmuus näkyy esim. ihmisten elin-iässä tai terveydessä mm. läntisissä teollisuusmaissa suhteutettuna asukasmäärään?
Ei taida näkyä mitenkään.
Ostin juuri senegalilaisia tomaatteja, koska arvasin niiden maistuvan oikeilta tomaateilta. En tiedä mihin perustuu tuo alkukantaisten maiden ruuan maistuvuus verrattuna kehittyineisiin maihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisen ruuan paremmuus on myytti.
Samanlainen myytti kuin suomalainen laatu monessa muussakin asiassa.
Miten näet nämä halpisvaateketjujen laadun? Ihmiset ostavat halpoja muutaman 30 C pesun jälkeen huonoksi meneviä vaatteita, materiaalit ja saumat ovat usein vähän sinne päin. Laadusta ei haluta maksaa. Itse ostan laatua ja vaatteet kestävät pesua ja käyttöä, mutta silloin hintakin on erilainen 😊
Kaukoidän orjatyövoimaa vastaan on vaikea kilpailla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisen ruuan paremmuus on myytti.
Samanlainen myytti kuin suomalainen laatu monessa muussakin asiassa.
Miten näet nämä halpisvaateketjujen laadun? Ihmiset ostavat halpoja muutaman 30 C pesun jälkeen huonoksi meneviä vaatteita, materiaalit ja saumat ovat usein vähän sinne päin. Laadusta ei haluta maksaa. Itse ostan laatua ja vaatteet kestävät pesua ja käyttöä, mutta silloin hintakin on erilainen 😊
Kaukoidän orjatyövoimaa vastaan on vaikea kilpailla.
Kestävät käyttöä kolme kertaa enemmän mutta maksavat kymmenen kertaa enemmän.
Vierailija kirjoitti:
Aloittaja on oikeassa. Miten suomalisen ruuan paremmuus näkyy esim. ihmisten elin-iässä tai terveydessä mm. läntisissä teollisuusmaissa suhteutettuna asukasmäärään?
Ei taida näkyä mitenkään.
Tulevaisuudessa oppinemme lisää tästäkin asiasta. Esim. antibioottiresistenteistä bakteereista on jossain vaiheessa laukeamassa aikamoinen pommi lääketieteen silmille.
Jo tällä hetkellä Alankomaissa on määräys, että kaikki kotieläintiloilla työskentelevät potilaat otetaan sairaalaan potilaaksi eristysosastolle, jotteivat nämä levittäisi sairaalaan resistenttejä bakteereita. Tästä huolimatta samalta tilalta, josta eläinten hoitaja otetaan eristykseen, saa lihaa myydä kaupan tiskiin kuluttajien nautittavaksi.
Väittääkö joku että siitä ei ole mitään hyötyä kuluttajalle jotta meillä Suomessa ei esim. ole tarvinnut antibiootteja yhdellekään broilerinkasvatuserälle (joita on tuhansia per vuosi) koko vuoden aikana?
No jos mietitään esim. salmonellan esiintymistä, antibioottien tai hormonien käyttöä tuotantoeläimillä Suomessa verrattuna vaikkapa Keski- tai Etelä-Eurooppaan niin silloin se puhtaus konkretisoituu.