Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hei ! Pitsataikina .

humisevat harjut
11.03.2016 |

Miten tehdään pitserian tasoinen pitsataikina ?

Monesti olen nähnyt että tehdään pitsataikinaa ja laitetaan siihen hiivaa kuitenkin pitsapohjan olleen valmiina littana kuin mikä. Eräässäkin ohjeessa laitettiin taikinaan hiivaa mutta ei hiivalle ruokaa eli sokeria ? Alla ohje eli kuuluuko siihen sokeria vai ei ?

25 g tuorehiivaa tai kuivahiiva käy myös
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ainakaan itse laita pitsataikinaan sokeria ja hyvä tulee.

Vierailija
2/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googleta: pizzataikina+sokeri ja saat osumia ohjeisiin, joissa sokeria on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No nouseeko taikina uunissa ja nostatako sitä ensin vai mitä ?

Vierailija
4/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan sokeria. Mutta kyllä se nousee ilmankin. Vehnäjauho on sitä hiivan ruokaa

Vierailija
5/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhoissa on hiivalle ihan tarpeeksi ruokaa. Joten kyllä se nousee uunissa.

Mun ohjeessa on 25g hiivaa, 2,5 dl vettä, loraus oliiviöljyä, 7dl jauhoja ja ripaus suolaa.

Vierailija
6/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelisin niin että hiiva tekee taikinasta venyvämmän, ensin nostattaa puolen tunnin ajan jonka jälkeen taikina on paisunut ja siitä saa pohjan tehtyä. Mutuna sanon että esim. leivinjauheesta tehtyä taikinaa tarvittaisiin enemmän.

Uunissa se ei enää juurikaan kohoa.koska täytteet painavat sen alas, reunat kuitenkin kohoaa.

Pannupizzaan tehdään niin paksu pohja että se kohoaa uunissakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Durum-jauhoja niin tulee parempi, siinä kun ei ole sitkoa, nääs.

Vierailija
8/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuolla ohjeella minäkin olen tehnyt, ei sokeria. Taikinaan pitää vaivata hyvä sitko, jotta siitä saa "pizzeriapohjan".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnässä on tarpeeksi sokeria hiivalle.

Käytän vain durumjauhoja, eikä saa kaulita. Se vie viimisetkin ilmat pois pohjasta. Painele kösin tai heittele.

Vierailija
10/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulin, että haukuit mua pitsataikinaksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä sokeria mihinkään tarvita, jos ei ole kohottamisella kiire. Onhan siinä itse jauhossa hiivalle ravintoa eli hiilihydraattia. Itse muuten kylmäkohotan yleensä pizzataikinan jääkaapissa yön yli. Perjantaina jos on pizzaperjantai, niin kiva kun työpäivän jälkeen saa ottaa jääkaapista vaan edellisenä päivänä jo vaivatun ja tehdyn taikinan, ja vaan täyttää pizzan.

Vierailija
12/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiva ei tee venyväksi, vaan venyvyys tulee sitkosta, johon tarvitaan gluteiinia ja kunnon vaivausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Painele tai heittele ? En varmasti onnistu ohuen pohjan tekemisessä ilman kaulinta.  Heittelystä ei tule mitään muuta kuin sanomista.

Vierailija
14/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Durum-vehnäjauhoja tavallisten sijaan.

Itse laitan durumin lisäksi myös ruisjauhoja noin 1/4 verran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
11.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

minä en ole omaan pizzataikinaan laittanut ollenkaan sokeria, mausteena kyllä lisään currya ja omaan makuun sopivasti (reippaasti siis) ja vaivausta ei kannata unohtaa