Gluteiiniton piirakka, voiko ohjeessa vehnäjauhot korvata suoraan...
..gluteiinittomalla jauhoseoksella? Kyseessä suolainen piirakka, jonka pohjaan tulee 300g margariinia tai voita, suolaa, 6 dl vehnäjauhoja ja 1 dl vettä. Osaiskohan joku auttaa? Kiitos.
Kommentit (10)
Joo voi. Jotkut gluteenittomat jauhot imevät enemmän nestettä, joten saattaa joutua vähän lisäämään vettä. Vaihtoehtoisesti voit lisätä jauhoja pikkuhiljaa, jotta näet sopivan koostumuksen. :)
Jos teet vieraalle, kannattaa varmistaa, että käyttämäsi jauhot käyvät. Mä suosin mieluiten luonnollisesti gluteenittomia jauhoja, koska joissakin jauhoissa käytetään vehnätärkkelystä ja kauraa, jotka ei kaikista herkimmille keliakikoille välttämättä käy.
Se on gluteeniton.
Miten ihmiset tekevät noinkin alkeellisia kirjoitusvirheitä?
Vierailija kirjoitti:
Se on gluteeniton.
Miten ihmiset tekevät noinkin alkeellisia kirjoitusvirheitä?
Ei ole kyse kirjoitusvirheestä. Gluteeniton on ollut joskus muodossa gluteiiniton.
Vierailija kirjoitti:
Gluteiiniton. :'D
Ihanko oikeasti iloitset toisen kirjoitusvirheestä? Olet varmaan kiva tyyppi.
Vierailija kirjoitti:
Se on gluteeniton.
Miten ihmiset tekevät noinkin alkeellisia kirjoitusvirheitä?
Varmaan ne on jotenkin jälkeenjääneitä, vai mitä vihjaat? Ainakin alemmalla tasolla kuin sinä itse.
Vierailija kirjoitti:
Tottakai, laita vähän etikkaa sekaan niin siinä se on!
Etikkaa? Oikeasti? T.ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tottakai, laita vähän etikkaa sekaan niin siinä se on!
Etikkaa? Oikeasti? T.ap
Ja vielä pyydän tarkennusta. Balsmicoa vai väkiviinaetikkaa? Kiitos =)
Mä en ole koskaan käyttänyt etikkaa gluteenittomassa leivonnassa. Jos sitkoa haluaa, kannattaa käyttää sitten psylliumia tai ksantaanikumia. Mutta piirakat kyllä onnistuvat ilmankin. :)
Tottakai, laita vähän etikkaa sekaan niin siinä se on!