Yritän vähentää insuliiniresistenssiä, onko huono jos syön maustamatonta jogurttia aprikoosihillolla?
Tekee aina mieli makeaa. Yritän vähentää sokeria, että insuliiniresistenssi vähenisi eli terveyden takia. Onko huono, jos syön n. 3 dl maustamatonta jogurttia kanssa 2,5 rkl aprikoosihilloa?
Aprikoosihillon aineslistan ekana aineena ei ole sokeri, vaan glukoosi-fruktoosisiirappi. Tokana on aprikoosi ja kolmantena sokeri.
Kommentit (17)
Laita tosiaan marjoja siihen jogurttiin. Tai hedelmiä. Jos kaipaat marjoihin makeutta, voit muusata marjat ja makeuttaa stevialla.
Vierailija kirjoitti:
Glukoosi-fruktoosisiirappi on paljon pahempaa kuin sokeri. Se on itse asiassa lihottavin sokeri mitä on olemassa.
Mitä jos tekisit niin kuin vähänkin aivoillaan ajatteleva ja laittaisit marjoja siihen jugurttiin?
Jos laitan marjoja, maustamaton jogurtti maistuu edelleen liian happamalta. Ei ole tarpeeksi makeaa.
Tekee mieli makeaa.
ap.
No on tietysti, tiesit varmaan itsekin. Ei se eroa maustetusta jogurtista, hillo on käytännössä pelkkää sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Laita tosiaan marjoja siihen jogurttiin. Tai hedelmiä. Jos kaipaat marjoihin makeutta, voit muusata marjat ja makeuttaa stevialla.
Mitä stevia on? Onko se sokeria? Käyttäytyykö se suhteessa haimaan ja insuliiniin samalla tavalla kuin sokeri? Mistä steviaa saa? Onko kallista?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita tosiaan marjoja siihen jogurttiin. Tai hedelmiä. Jos kaipaat marjoihin makeutta, voit muusata marjat ja makeuttaa stevialla.
Mitä stevia on? Onko se sokeria? Käyttäytyykö se suhteessa haimaan ja insuliiniin samalla tavalla kuin sokeri? Mistä steviaa saa? Onko kallista?
Se on pahaa.
Vierailija kirjoitti:
Laita tosiaan marjoja siihen jogurttiin. Tai hedelmiä. Jos kaipaat marjoihin makeutta, voit muusata marjat ja makeuttaa stevialla.
Steviahan vedettiin pois markkinoilta ja kiellettiin useimmissa EU-maissa, myös Suomessa. Googlatkaa jos ette usko.
Toinen mitä tekee mieli on muhennosta, jossa on voissa paistettu kuutioitua makkaraa ja pekonikuutioita. Näin Youtubessa videon, jolla joku teki sellaista ja ajattelin, että no tuokin kelpais.
Kumpi on insuliiniresistenssille ja kehon terveydelle parempi: luonnonjogurtti+aprikoosihillo vai makkara+pekonikuutiot+voi?
ap.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita tosiaan marjoja siihen jogurttiin. Tai hedelmiä. Jos kaipaat marjoihin makeutta, voit muusata marjat ja makeuttaa stevialla.
Steviahan vedettiin pois markkinoilta ja kiellettiin useimmissa EU-maissa, myös Suomessa. Googlatkaa jos ette usko.
Kummasti tuota vaan mainostetaan enenevissä määrin etuketeissä, ja markkinoille tulee lisää stevialla makeutettuja vaihtoehtoja.
Insuliiniresistenssin kannalta makkara-pekoni on terveellisempää. Koko kehoa ajatellen en osaa sanoa. Vihanneksia siihen kannattaisi ainakin lisätä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita tosiaan marjoja siihen jogurttiin. Tai hedelmiä. Jos kaipaat marjoihin makeutta, voit muusata marjat ja makeuttaa stevialla.
Steviahan vedettiin pois markkinoilta ja kiellettiin useimmissa EU-maissa, myös Suomessa. Googlatkaa jos ette usko.
Kummasti tuota vaan mainostetaan enenevissä määrin etuketeissä, ja markkinoille tulee lisää stevialla makeutettuja vaihtoehtoja.
http://yle.fi/uutiset/kielletty_stevia_kummittelee_yha_tuotenimissa/660…
"Yle: Kielletty stevia kummittelee yhä tuotenimissä
Viimeksi tällainen tuote vedettiin myynnistä perjantaina. Ylivieskalainen Olivian Natural ilmoitti vetävänsä..."
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita tosiaan marjoja siihen jogurttiin. Tai hedelmiä. Jos kaipaat marjoihin makeutta, voit muusata marjat ja makeuttaa stevialla.
Steviahan vedettiin pois markkinoilta ja kiellettiin useimmissa EU-maissa, myös Suomessa. Googlatkaa jos ette usko.
Kummasti tuota vaan mainostetaan enenevissä määrin etuketeissä, ja markkinoille tulee lisää stevialla makeutettuja vaihtoehtoja.
Tarkennan vielä, että ko. tuotteet on makeutettu stevio*jotain* nimisellä aineella, ja jauheena myytävää/myytäviä makeutusaineita myös "stevia" nimellä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita tosiaan marjoja siihen jogurttiin. Tai hedelmiä. Jos kaipaat marjoihin makeutta, voit muusata marjat ja makeuttaa stevialla.
Steviahan vedettiin pois markkinoilta ja kiellettiin useimmissa EU-maissa, myös Suomessa. Googlatkaa jos ette usko.
Kummasti tuota vaan mainostetaan enenevissä määrin etuketeissä, ja markkinoille tulee lisää stevialla makeutettuja vaihtoehtoja.
http://yle.fi/uutiset/kielletty_stevia_kummittelee_yha_tuotenimissa/660…
"Yle: Kielletty stevia kummittelee yhä tuotenimissä
Viimeksi tällainen tuote vedettiin myynnistä perjantaina. Ylivieskalainen Olivian Natural ilmoitti vetävänsä..."
Juttu on lähes kolme vuotta vanha.
Olen geneettisesti sellainen, että tykkään kaikesta, mikä on epäterveellistä ja inhoan kaikkea, mikä on terveellistä. Enkä puijaa, vaan puhun rehellisesti.
Esimerkiksi:
porkkana - pahaa
aprikoosihillo - hyvää
aprikoosi - pahaa
irtokarkit - hyvää
pekoni - hyvää
täysjyvävilja - pahaa
makkara - hyvää
ruusukaali - pahaa
suklaa - hyvää
pavut - pahaa
jne.
Genetiikan sijasta makuaisti liittyy vahvemmin tottumukseen ja tosiaan sokerin täyskiellolla voit oppia tykkäämään vähän raikkaammista mauista. Miten söit lapsena ja teininä?
Kyse on tottumuksesta, ei geeneistä. Lisäksi insuliinin ja sokeriaineenvaihdunnan häiriöt saavat aikaan voimakkaan makean himon.
Glukoosi-fruktoosisiirappi on paljon pahempaa kuin sokeri. Se on itse asiassa lihottavin sokeri mitä on olemassa.
Mitä jos tekisit niin kuin vähänkin aivoillaan ajatteleva ja laittaisit marjoja siihen jugurttiin?