Mistä tiedän lihan alkuperämaan?
Eli mistä voin tietää onko jauheliha/kana tai mikä tahansa liha mistä maasta peräisin?
Jos lihassa lukee "valmistettu Suomessa" niin tarkoittaako se että eläin on kasvatettu Suomessa vai voiko se tarkoittaa että liha on tuotu muualta ja esim. marinoitu ja pakattu Suomessa?
Ja vielä, jos paketissa lukee että liha on suomalaista, mutta valmistettu esim. toisessa Euroopan maassa, niin viedään se eläin sinne valmistusmaahan elävänä vai kuolleena?
Uskon että täällä on joku joka on ko. aiheeseen perehtynyt, niin olisi hienoa jos haluaisit jakaa viisautesi! :)
Kommentit (4)
Jos on valmistettu Suomessa, niin liha voi olla mistä tahansa. Jos taas liha on suomalaista ja valmistettu muualla, niin kuolleena roudattu. Periaatteessa, jos sä toisit eläimet elävänä Suomeen ulkomailta ja nirhaisit vasta täällä niin liha ois suomalaista...
Vierailija kirjoitti:
Jos on valmistettu Suomessa, niin liha voi olla mistä tahansa. Jos taas liha on suomalaista ja valmistettu muualla, niin kuolleena roudattu. Periaatteessa, jos sä toisit eläimet elävänä Suomeen ulkomailta ja nirhaisit vasta täällä niin liha ois suomalaista...
Eli lihan alkuperämaata ei tarvitse lukea paketissa ollenkaan vaan "valmistettu Suomessa" riittää? Omituista, luulin että lihassa pitää olla alkuperämaa mainittuna pakkauksessa.
-ap
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus+ja+myynti/pakkau…