Hyvä " mössö" juhlavien leipien päälle?
Mössön ohjetta siis kaipailen :-) Tarkoitus olisi tehdä helppoja voileipiä viikonlopun juhliin. Eli vaikka ruisleipä, salaatinlehti, jokin ihana katkarapu tai savukala tms. mössö siihen päälle ja koristeeksi vain esim. herneenverso. Kuulostaako hyvältä? Nyt puuttuu siis vain se mössö, en ole ikinä sellaisia tehnyt, mutta olen kahviloissa ja kylässä sellaisia syönyt eli pakko jonkun on sellainen osata. Onko ideoita?
Kommentit (7)
Levite: (pohjamassa)
250 g margariinia
1 dl rahkaa
1 dl öljyä
1 dl vettä
- sekoita ensin sähkövatkaimella notkea margariini ja rahka keskenään, lisää sitten öljy ja vesi ohuena nauhana samalla vatkaten
- vatkaamista voi jatkaa => massalle tulee lisää tilavuutta ja samalla keveyttä
- voi tehdä " sileämmän" levitteen, jolloin mausteeksi esim. kinkkua ja purjoa (yleiskoneella) silputtuna + mustapioouria rouhittuna (=älyttömän hyvä leivällä ja uuniperunan kastikeena, kolmioleipien välissä) tai vaikkapa valkosipulia + mustapippuria + suolaa
- voi tehdä myös rouheamman mössön, johon voi laittaa esim. katkarapuja, savulohta, graavilohta, broileria, keitettyä kanamunaa, suolakurkkua, sieniä ym. muita makuja vähän isompina paloina/kuutioina ja mausteita (tilliä, persiljaa, yrttejä, pippureita)
maun mukaan
Kokeile - et voi pettyä!
siis...
http://www.lintu75.vuodatus.net/
Katso kohta voileipäkakut....ja ehkäpä myös suolaiset leivonnaiset.
ite teen usein näitä.
kylmäsavukirjolohta ja katkarapuja (tai jompaa kumpaa) Ne hakataan pieneks, samoin tilli ja persilja.Sit kaikki sekotetaan mojoneesiin, pippuria jos tykkää.NAM!
Kinkkumössön oon tehny niin, että oon kinkun jauhanu ihan pieneks, ja sekottanu siihen vaan ranskankermaa. maustanu pippurilla ja persiljalla tai ruohosipulilla.
Viime synttäreillä noi leivät oli ainakin menestys. Ainoo huonopuoli, että joutuu kokoajan tekeen lisää...
Esimerkiksi se 3 sipulia sisältävä on maukas kun jatkat sitä esim punaisella paprikahakkeella ym mistä tykkäätte. Ja eipä se välttämättä muuta tarvitsekaan kuin tuon paprikan.
Ja kalatahnasta tulee herkkua kun käyttää creme fraichea ja/tai majoneesia, savukalaa, tilliä, sitruunaa ja pippuria.
tuorejuustoa maun mukaan, jota voi jatkaa esim. kinkulla, paprikalla, kinkkupasteijalla, yrteillä, mausteilla
Mullehan tuli varsinainen runsaudenpula reseptien suhteen, täytyy järkätä vähän useammin juhlia, niin pääsee testaamaan kaikki vinkit. Tattis!
Millä sanalla tällaista reseptiä kannattaisi netistä hakea? Nettihän on täynnä ihania reseptejä, mutta en usko että mössö-sanallani saa toivottua tulosta...