Mikä ihme SININEN väri tuli puolukkapiirakkaan?
Kaikkitietävä palsta! Tein muutama tunti sitten omena-puolukkapiirakan, jonka laitoin pikkusen lämpimänä rasiaan, pinoon, kansi raolleen. Ei ollut ku leivästi lämmintä. Nyt kun katsoin, oli piirakkaan tullut sellaista homeenväristä sinistä! Lähinnä siihen taikinan ja täytteen väliin. Ei haise, ei maistu oudolle. Ei kai tuo tässä ajassa mitään hometta voi olla? Siis värjääkö ne marjat ja omppu yhtesvaikutuksessa taikinan tolleen?
Kommentit (5)
Ainakin mustikasta saa ihan kirkkaanpunaista tai -sinistä happamuutta muuttamalla (lisäämällä esim. maitoa tai sitruunamehua). Olettaisin että puolukan väriaineelle on tapahtunut jotain samanlaista. Missään tapauksessa home ei kasvaisi noin nopeasti eikä kuvaamaasi paikkaan.
Siel on ollu mustikka puolukan seassa joka on sitte värjänny.
Oliko taikinassa soodaa? Happamuuden muutos on se, joka muuttaa marjojen väriä piirakoissa siniseksi tai punaiseksi.
siis lievästi lämmintä piti kirjoittaa