Nyt on rahat vähissä ja ajattelin syödä viikon puuroa
Vinkkejä kaipaisin kuinka puurosta saisi paremman makuista? syön suolan ja voin kanssa mut se vähän tympii :/ jotain marjoja on pakastimessa niin niitä ajattelin kokeilla puuroon.
Kommentit (4)
mä olen kerran syönyt 2 kk puuroa putkeen. Oli FB.ssä vaihtoilmoituksia ja jokainen toi puuroa eikä ollut rahaa yhtään.
Muutama pussi löytyi marjoja, joten tein niistä myös kiisseliä, sai marjoja näin jatkettua ja perunajauhoja löytyi kotoa.
Oli vaikeaa aloittaa sen jälkeen uudestaan puuron syöminen, kun sitä oli pitkään syönyt vain sen takia kun ei ollut rahaa mihinkään muuhun.
Käytänössä kaikki makea mitä on kaapissa sopii hyvin puuroon, esim nutellaa laitoin, kaikki hillojen ja marmeladien loput jne. Ihan kaikki purkit mitä kaapista löytyi missä oli sokeria tungin puuron sekaan.
Marjat, hillot, pilkottu omena, pähkinät! Jotkut syö myös raejuuston kanssa. Toki se vähän lisää kustannuksia, mutta tekee puurosta vähän täyttävämpää.
Sitten kannattaa myös laskea, jäisiko kuitenkin rahaa johonkin muuhunkin ruokaan, esim papuihin tai muuhun kasvispohjaiseen proteiinin, joka on yleensä vähän lihaa halvempaa. Jää vähän yksipuoliseksi tuo ruokavalio pelkällä puurolla, vaikka tuskin siihen viikossa kuolee.
Hei!
Jos syöt puuroa rahapulan takia, esitän toisen halvan vaihtoehdon, joka on myös herkullinen. Osta pussi tai pari herneitä, on halpaa. Liota niitä yön yli. Huuhtele. Laita sitten herneet siivilään ja jokin kansi peitoksi. Tarkoitus on antaa herneen itää hieman. Huuhtele pari kertaa välillä kosteuden ylläpitämiseksi, niin että itäminen voi jatkua. Anna itää esim. yhden päivän.
Seuraavana päivänä voit alkaa hernekeiton keittämisen. Huuhtele ensin itämässä olleet herneet, huomaat ehkä pienen idun alun, tai sitten isomman. Mutta huuhtele kuitenkin. Laita veteen kiehumaan. Anna kiehahtaa yhden kerran ja vaihda vesi ja aloita keittäminen.. Näin toimien saa aikaan ilmavaivavapaata hernekeittoa, ihan tosi. Idättäminen ja ens.keitinveden poisto vähentää ilmavaivoja aiheuttavia aineita herneestä.
Nyt keittelet herneet kypsiksi, kyllä siinä pari kolme tuntia menee. Sitten suola ja mausteet, esim. meirami ja tietysti sinappi. Jos taskussa olisi vielä muutama euro, ostaisit sikanautajauhista ja paistelisit sitä sekoitettavaksi keittoon. Mutta kyllä se menee ilman lihaakin.
Miksi ehdotin hernekeittoa puuron vaihteluksi? No ihan proteiinin takia, ja vaihtelun. Kauraryyneissäkin on onneksi proteiinia, se on ehkä paras puurovalinta, ellei sitten valitse hirssiä. Joka muuten pitää huuhdella tosi hyvin, ennen kuin keittää.
No niin, hyvää jatkoa!
Keitä niistä marjoista kiisseleitä.