Herkullinen leipä vaikka viikonlopun aamiaiselle,itse!
Enpä olisi uskonut,että onnistuu itse tällaisen leipomoleivän teko.Mutta on vielä superhelppokin!Eli pataleipä.
http://www.maku.fi/reseptit/pataleipa
Kommentit (5)
Teen tätä pari kertaa viikossa. Korvaan jauhoista 3dl leseillä, kaurahiutaleilla ja erilaisilla siemenillä. Lapset pitävät erityisesti myslistä kun laittaa desin sekaan.
Meilläkin tätä on tehty jo pitkään viikonloppuaamuisin tai sitten Siken sämpylöitä. On todella hyvä leipä, itse korvaan myös osan jauhoista kaura- tai 4-viljan hiutaleilla ja siemenillä.
Meillä herkutellaan Sikke Sumarin sämpylöillä. Kätevä ohje, taikina säilyy jääkaapissa monta päivää ja aamulla voi lätkiä pellille tarvittavan määrän sämpylöitä. Löytyy googlaamalla "sikke sumarin rapeat sämpylät".
Kiitos Sikke-vinkistä!Inhoan kaikkea taikinan vaivailua,niin nämä on just hyviä!Minäkin pataleipää tuunailen siemenillä ja leseillä,siinä on muuten niin paljon vehnäjauhoja.
Mä että sä tarjoot ittees aamupalaleiväks