Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten suuri riski on jos aloittaa jauhelihan paistamisen kylmällä pannulla

Vierailija
24.01.2016 |

Oltiin kylässä ja autoin ystävätärtäni keittiössä tarjoutumalla paistamaan jauhelihan. Laitoin levyn päälle ja kaadoin jauhelihat siihen. Ystäväni kuitenkin pudisteli päätään, nosti lihat pois ja sanoi, että vasta kuumalle pannulle.

Itsellä on induktioliesi, joka kuumenee sanan tien, ystävällä tavallinen liesi. En ole koskaan tullut edes ajatelleeksi, että paistettaessa lämpeneminen voisi tapahtua niin hitaasti, että siinä alkaisi mikrobit tms aktivoitua. Tai kuoleehan ne kuitenkin, kun se liha paistetaan kypsäksi..? Vai ei?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
24.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se ruskistu kunnolla vaan kiehuu koska lihasnesteet valuvat .

Vierailija
2/5 |
24.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei pilaantunutta lihaa saa paistettunakaan syödä. Bakteerimyrkyt.

Ei kai tossa pilaantuminen ollu syhnä vaan se, että jos laittaa kylmällebpannulle, lähtee nesteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
24.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei se ruskistu kunnolla vaan kiehuu koska lihasnesteet valuvat .

Siksi ne nesteet pitää pestä ennen paistamista siitä jauhenlihasta.

Vierailija
4/5 |
24.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun on tehty tutkimuksia niin jauhelihan paiston lopputulokseen ei millään lailla vaikuta se, laitetaanko liha kylmälle vai kuumalle pannulle.

Pihvit on sit asia erikseen (ne kuuluu laittaa kuumalla pannulle). Samoin läskisoosilihan (se taas pitää laittaa kylmälle pannulle, kotta rasva sulaa ja ylimääräisen voi valuttaa pois).

Vierailija
5/5 |
24.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

no ei ne mikrobit mitään ehdi siinä parissa minuutissa...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kaksi viisi