Tyhmä kysymys lukioon hakemisesta: jos keskiarvoraja tiettyyn lukioon on esim. 8.4,

Vierailija

pääseekö sisälle varmasti jos keskiarvo on 8.5 tai yli?

Kommentit (8)

Vierailija

Ei varmasti, vasta kun hakupaperit on sisällä selviää keskiarvoraja. Hakijoiden perusteella rajat saattavat juuri hiukan muuttua. Sanoisin että 8.8 keskiarvolla pääsisit varmasti.

Vierailija

Suurella todennäköisyydellä pääsee, mutta aina on pieni mahdollisuus, että hakijoita, joiden keskiarvo on suurempi kuin sinun, on niin paljon ettet mahdu sisään.

Vierailija

No jos se raja tosiaan on tuo 8,4 niin kyllähän 8,5 keskiarvo silloin riittää. Mutta eihän noita lukioiden rajoja tiedä kuin vasta sitten kun kaikki hakemukset on lähetetty. Edellisvuosien rajat ovat ainoastaan suuntaa-antavia.

Vierailija

Lukioiden keskiarvoraja (alin keskiarvo jolla pääsee sisään) vaihtelee vuosittain sen vuoden hakijoiden keskiarvojen mukaan.
Jos viime vuonna on päässyt sisään keskiarvolla 8,5 se ei välttämättä ole tänä vuonna sama keskiarvo millä pääsee sisään. Todennäköisesti keskiarvo on kuitenkin jotain siihen suuntaan välillä 8,2 - 8,8.
Mutta siis jos tänä vuonna haet, ja tämän vuoden keskiarvorajaksi tulee 8,5 ja oma keskiarvosi on sen yli niin onneksi olkoon, olet valittu kyseiseen lukioon.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat