Olenko jotenkinn linkolalainen kun minusta yhteiskunnan tehtävä ei ole tukea vähäosaisimpia ja heikoimpia, melkeinpä päinvastoin!

Vierailija

Otetaan esimerkiksi alkoholi. Yhteiskunta yrittää mm. pitämällä hintaa korkeana hillitä kulutusta ja haittoja. Minusta pitäisi toimia juuri päinvastoin! Viinaa voisi saada vaikka ilmaiseksi, jolloin sitä himoitsevat joisivat pian itsensä hengiltä ja omalla harkinnallaan pidättyvät järkevät ihmiset jäisivät jäljelle. Mitään alkoholista aiheutuneita sairauksia yms. ei tietenkään hoidettaisi yhteiskunnan varoilla. Tämäkin edistäisi mädimmän aineksen poistumista yhteiskunnasta.

Kommentit (8)

Vierailija

Monessa maassa joko ei ole sosiaaliturvaa tai sitä on vähemmän. Jenkeissä moni menee konkurssiin vakavan sairauden osuessa kohdalle, tai puolisolle tai lapselle. Toisissa kituvat ja kuolevat. Kunhan tutustut vaihtoehtoihin, voisit harkita muuttoa.

Vierailija

Automaatio tuottaa leipää tarvittaessa niin paljon, että kaikki pysyvät hengissä ilman erityistä vaivaa. Ei ole mitään tarvetta kontrolloida kenenkään ruoan saantia. Alkoholi voisi hyvin olla halvempaa.  Sairaudenhoidossa kannatan valintaperusteisuutta. Jos köyhä yksilö välttämättä haluaa hoidon, hänelle tulee sellaista tarjota, mutta ei ilman erillisiä pyyntöjä, joihin liitetään myös perustelut. :)

Vierailija

No on aika raju näkemys. Alkoholinmyynnistä olen samaa mieltä, halpa hinta ja jokaiseen ruokakauppaan voisi lisätä vahvatkin viinat kuten muissakin Euroopan maissa. Niitä voisi myös myydä siihen asti kun kauppa on auki. Mutta jos joku sairastuu niin on minusta yhteiskunnan tehtävä paremmin menestyneempien varoilla hoitaa tälle sairaalle perustarpeet. 

Vierailija

Olet ehkä hiukan hassu.

Länsimaisten yhteiskuntien suhteellisen hyvän vakauden takana on osaltaan se, että heikommassa asemassa olevia tuetaan tavalla tai toisella. USA taiteilee siinä rajalla, että tuetaanko vai ei. Ja siellä on huomattavasti enemmän levottomuuksia kuin muissa länsimaissa, esim. mustien aina ajoittain yltyvät mellakat. 

Vaikka länsimaiseen ihmiskäsitykseen kuuluu se, että kaikille pyritään takaamaan ihmisarvoinen elämä, kyse ei kuitenkaan ole täysin pyyteettömästä toiminnasta. Sillä ostetaan vakautta ja matalia rikostilastoja. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Monessa maassa joko ei ole sosiaaliturvaa tai sitä on vähemmän. Jenkeissä moni menee konkurssiin vakavan sairauden osuessa kohdalle, tai puolisolle tai lapselle. Toisissa kituvat ja kuolevat. Kunhan tutustut vaihtoehtoihin, voisit harkita muuttoa.

Hyvä ehdotus. USAssa ap pääset myös itse maksamaan lastesi koulutuksen (satoja tuhansia) eikä äitiyslomia ole paitsi omakustanteisesti (jos aiot vielä lisääntyä joku päivä). 

Veronmaksaja

Verot ovat suojelurahoja. Toinen vaihtoehto on maksaa ne yksityiselle sektorille. Veroilla saat palokunnan, poliisin, terveydenhuollon ja monet muut palvelut. Väitän, että vaikkapa yksityinen palokuntspalvelu kävisi aika kalliiksi.

Vierailija

Linkolahan ei itsekään elä niin kuin opettaa. Syö vähän hänen uskottavuuttaan.
Mutta alkoholistit, narkit, osattomat, mt-potilaat, työttömät vangit, AIDS-potilaat, syrjäytyneet - kaikki vaan kaduille ja katsotaan kauanko ap ja hänen kokoomuslaiset kaverinsa uskaltavat kulkea kaduilla. Ap:n tytär menee kouluun ja kaiken toivonsa menettänyt ja siitä seonnut hiv-positiivinen ruiskuttaa verta lapsen kasvoille.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat