Millaista vessapaperia käytät?

Vierailija

Kävin kaupassa ja ostaessani huomasin vessapapereita olevan ties mitä sorttia. On valkoista, keltaista, huuhdeltavalla hylsyllä yms...

Millaista te käytätte? Miksi käytätte juuri sitä?

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Valkoista Lambia, koska se on Tokmannilla halpaa ja pyyhkii hyvin. Kaikkein ylellisintä on kuitenkin kevyesti luonnonkostea rahkasammal, jota käytän luontoretkillä.

Vierailija

Yleisesti ottaen vessapaperit jaotellaan valkoisiin ja keltaisiin. Keltaiset ovat ympäristöystävällisempiä, koska niitä ei ole valkaistu kloorilla. Väristä ei voi päätellä onko mukana kierrätyspaperia. Yleensä ihmiset kokevat valkean paperin miellyttävämmäksi puhtaan värinsä vuoksi.

Toinen tapa jaotella paperit, on niiden paksuuden mukaan. Ohuimpia ovat laitospaperit, jotka ovat myös kovin karkeita. Sitten myydään hyvin paksuja papereita, joiden väitetään pyyhkivän jopa yhdellä arkilla. Tällaiset yhden palan paperit ovat myös pehmeitä.

Kun jako tehdään karkeuden mukaan, voidaan sanoa, että karkeampi paperi pyyhkii paremmin kuin pehmeä. Toisaalta karkea paperi ratkeaa helpommin jääden persvakoon ikävästi kiinni. Mikäli kärsit ripulista, on ehdottovasti valittava pehmeä paperi peräaukon haavautumien ehkäisemiseksi.

Kannattaa myös huomioida, kuinka monta metriä rullassa on paperia. Isomman pyllyn pyyhkimiseen kuluu enemmän paperia kuin pienen pyllyn, joten valitse paperi ja pakkauskoko anatomisten rakenteidesi mukaan.

Markkinoilla on olemassa huuhdeltavalla hylsyllä varustettuja papereita, joiden idea on se, että hylsyn voi vetää vessasta alas. Mikäli sinulla ei ole vessassa roskista tai kiireittesi/mukavuudenhalusi vuoksi et jouda sitä roskikseen toimittamaan, on hylsytön paperi sinun valintasi. Ekologisuutta suosivat ihmiset valitsevat mieluummin valkaisematonta pahvia olevan hylsyn ja toimittavat sen kartonkikierrätykseen.

Terveisin vessapaperiasiantuntija

Vierailija

Leijona.
Tilaan valmistajalta kotiin tuotuna pari paalia kerrallaan.
Tärkein valintaperuste on ettei perse ole verillä, toinen on kotimaisuus.

Vierailija

Käytän Serlan keltaista wc-paperia. Se on kotimainen, kierrätyskuidusta valmistettu ja kolminkertainen, niin ei mene sormet läpi kun pyyhkii.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat