Äitiysraha ja tulojen nousu, apua!

Vierailija

Moi. Olen opiskelija, mutten nosta tukia. Minulla on 6 eri keikkatyötä ja nyt hain äitiysrahaa. Se myönnettiin vuoden -14 perusteella, jolloin tulot 24 500. Nyt viime vuoden tulot 30 000 ja tästä 6 aiemmin yhteensä 15 000. Voinko siis saada korotettua äitiyspäivärahaa? Apua. Missä ajassa palkan olisi pitänyt nousta 20% jos jään helmikuun puolivälissä töistä pois, niin toimitanko elo-tammi tilitiedot vai tilaanko sen y17?? Lomakkeen kaikilta työnantajilta? Kysyin kelasta, nou help...:D

Kommentit (6)

Vierailija

Voit lähettää kelalle palkkatiedot kuudelta kuukaudelta ennen äitiysvapaalle jäämistä. Jos tulot ovat nousseet vähintään 20% vuoteen 2014 verrattuna, äitiyspäivärahasi nousee.

Vierailija

Kela ei katso äitiyspäivärahaa määrättäessä tilitietoja (eihän niistä edes näe bruttopalkkaa), vaan sinulla pitää olla todistukset työnantajilta maksetuista palkoista. 6 kk:n aikana ansaitsemasi palkkasumma kerrotaan kahdella, siitä vähennetään maksamasi eläke- ja työttömyysvakuutusmaksut ja muut verotuksessa vähennettävät tulonhankintamenot (esim. työmatkakustannukset ja mahdolliinen ammattiyhdistyksen jäsenmaksu). Jos näin saatu summa on yli 20 % korkeampi kuin vuoden 2014 verotettava työtulosi, niin saat korotettua päivärahaa. Sitä en enää muista, miltä ajalta tuo 6 kk lasketaan - viimeiset 6 kk ennen äitiysloman alkua vai ennen päivärahan hakemista. Tarkista Kelasta tai sen sivuilta.

Kirjoituksesi perusteella on siinä ja siinä, ovatko uudet tulosi tarpeeksi paljon vuoden 2014 suuremmat.

Vierailija

Kiitos avusta:) jään häviölle 400 euroa kuussa, niin viitsin kyllä hakea kaikki todistukset. Puolet summasta tullut töistä jonne työmatka 2km niin siitä ei voi tulonhankintakuluja kyllä ottaa pois. Näin vain taitaa käydä, että keikkatyöläinen ottaa tässä turpaan, mutta aion sinnikkäästi yrittää:)

Vierailija

Saisitko vielä hankittua jotain lisäkeikkaa ennen äitiysloman alkua? Siitä tulevat sataset saattaisivat juuri nostaa palkkasi tarpeeksi korkeaksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat