Satunnaiset rytmihäiriöt

Vierailija

Onko ok, jos parikymppisellä on satunnaisia rytmihäiriöitä?
Eivät tuota kipua, tuntuu vaan pienen hetken about sekunnin ajan ettei pysty hengittään tai muljahdus. Sydämen syke myös vaihtelee matalasta korkeampaan.
Suurilta osin liittyy varmaan stressiin, väsymykseen yms?
Yleeensä on n. Yksi-kaksi illassa, eilen useampi kun panikoin niin paljon tästä nukkumaan mennessä.
Miten itse voin helpottaa tätä? Ainakin saamalla täältä mielenrauhan? :D niitä on ollut lähinnä nyt talvisaikaan, sitä ennen harvemmin...

Syön terveellisesti. Aiemmin ollut matala hemoglobiini ja verenpaine matala/ok. Olen nyt syönyt rautaa ja hemoglobiini ok.
Stressiä on myös niska-hartia jumien takia, jumit puuduttavat kädet/jalat ja säteilevät rintaan... tiedän että olen ok mutta stressaan ja sydän lyö tyhmästi.

Kommentit (3)

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

nuorilla ihmisillä, vielä nuorilla aikuisillakin, sydän vielä kehittyy ja se saattaa välillä tehdä ylimääräisen lisälyönnin tai "muljahdella" kuten kuvailit. Tämä ei ole vaarallista.

Joskus lisälyöntisyyden taustalla voi olla hyvänlaatuinen RBBB eli sydämen oikeanpuolinen haarakatkos. Tämä näkyy EKG:ssä. RBBB ei ole haitallinen eikä se ennusta sydämen vajaatoimintaa kuten LBBB eli vasemmanpuolinen haarakatkos.

Jos sinulla on perheessä tai lähisuvussa sydänkuolemia, infarkteja, sydämen vajaatoimintaa tai muita synnynnäisiä sydänsairauksia kuten WPW- syndroomaa, on sinulta hyvä ottaa EKG ja jos siinä näkyy muutoksia niin myös sydämen ultraääni ja tarvittaessa muita tutkimuksia.

Arvelisin kuitenkin, että muljahtelusi ovat vain tuota hyvänlaatuista kypsymättömyyttä ja voit olla rauhassa asian kanssa :)

t. Mia, terveydenhoitaja

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

sepelvaltimotauti on hyvin yleinen, enimmäkseen elintavoista ja iästä johtuva sairaus. Tämä ei liity mitenkään hyvänlaatuisiin rytmihäiriöihin. Voit siis olla huoleti :)

Sydänterveydelle on tärkeää harrastaa säännöllisesti liikuntaa, välttää kovia rasvoja ja pitää paino normaalin rajoissa. Hyvä ravitsemus ja normaalipaino ehkäisevät verisuonien rasvoittumista ja liikunta auttaa pitämään verenpaineen normaalina. Hyvä kunto alentaa leposykettä, jolloin sydämen ei tarvitse jatkuvasti työskennellä kovalla teholla.

Pidä huolta itsestäsi :)

t. Mia, terveydenhoitaja

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat