Päiväkodin henkilökuntaa paikalla?

Vierailija

Olisin halunnut kuulla näkemyksen siihen, miten kevein perustein lapset laitetaan päiväkodista sairastapauksen yllättäessä kotiin..

Meidän lapsi 2.5v, haettiin syksyllä kesken päivän kun oli kuumeinen. Haettaessa oli virkeä ja pirteä, hyvin söi ja joi, mitattiin kotona "kuume" ja sitä oli 36.8 eli meille aivan normaalilämpö. Sanottiin vielä päiväkodissa kun lähdimme että myös huominen pitäisi olla pois..
Tämä sama kaava toistui marraskuussa, jälleen soitettiin töihin että lapsi on sairastunut ja pitäisi hakea pois. Jälleen pirteä ja normaali oma itsensä, kuumetta huimat 36.7 astetta -> oli kuuluma nousussa, sillä ensimmäisellä mittauksella oli ollut 36.5.

Toissa päivänä tuli puhelu kesken päivän, että lapsi on kipeä, pääsisinkö hakemaan. Tottahan toki lähdin. Päiväkodissa selvisi, että lapsen vatsa oli ollut löysällä. Katselin hetken ihmeissäni sekä henkilökuntaa että välipalaa syövää lastani. Henkilökunta totesi, että ainakin tämä ja seuraava päivä pitäisi olla poissa.

Kotona ei yhtään ripulia, vatsa normaali. Söi, joi ja leikki aivan normaaliin tapaan, ei lämpöä eikä muitakaan oireita.

Ei sillä, etten haluaisi lapsen kanssa olla, mutta ns. turhat poissaolot ovat itsellekin turhauttavia, sillä kun lähden kesken päivän töistä, ei minulla ole mahdollisuus napata aina tuuraajaa sillä sekunnilla (yksityisyrittäjä). Tänään vein lapsen hoitoon ja henkilönkunta pyöritteli silmiään siihen malliin että eiköhän sieltä taas kohta puhelua tule..

Kommentit (4)

Vierailija

Eipä taida olla, mutta jos sulla on päiväkodin puhelinnumero niin soita suoraan sinne, vaikka johtajalle. Kysy miten ko. asiassa toimitaan, mitkä on pelisäännöt.

Vierailija

Täällä yksi kasvattaja. Käytöntö vaihtelee,sanoisin. Normi maalaisjärki toimii meillä parhaiten. Kuumeen rajana pidetään 37 astetta,mutta jos on lapsi siinä kunnossa,että pärjää niin voimme hoidosss pitää,olettaen että ollaan iltapäivän puolella. Sitten on lapsia,jotka ovat aivan flaatina tuossa lämmössä,heistä soitamme hakemaan. Sitten on niitä perheitä,joille ilmoitamme pienenkin poikkeaman voinnissa. Oksennustauti ja ripuli ovat niitä,joissa ilmoitus heti.
Luulenpa,että ap,ovat niitä tarkkoja ihmisiä teidän ryhmässä ja noudattavat proseduuria.

Vierailija

Meillä on tapana soittaa oksennuksesit ja ripuleista heti, ja lämmöstä/kuumeesta tapauskohtaisesti. Jos lapsi on aivan sairaan oloinen eikä yhtään oma itsensä ja lämpöä olisi vaikka se 37.0, niin soitetaan ja kysytään vanhemmilta, että onko nukkuttu huonosti tai muuta syytä ja pääsevätkö hakemaan. Jos lapsi on nukkunut huonosti tai on jokin muu syy, niin tarkkaillemma ja mittailemme tilanteen muuttuessa/n. tunnin välein. 37.5 on meillä se raja jolloin lasta ei enää pidetä talossa, vaan vanhempien/varahakijan on tultava hakemaan. Alle 3-vuotialla muuten samalla tavalla, mutta soitamme herkemmin ja soitamme herkemmin myös varahakijoita jos vanhemmat eivät vastaa.

t. Lto

Vierailija

Ok, kiitos vastauksista. Ollut vain hieman hankalaa sitten saada miehelle sairaslomaa töistä seuraavana päivänä kun lapsi ei tosiaan ole kipeä, ei kuumeinen, flunssainen tai mitenkään ns.apaattinen. tuon ripulin ymmärrän nyt jotenkin..

Ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat