Kerro ruokavaliostasi
Oletko sekaani, lakto-ovoilija, vegaani, raakaruokailija, paleo-ruokailija, karppaaja vai kenties joku muu? Millainen on päivän tyypillinen ruokvaliosi?
Kommentit (12)
Syön vaan terveellisesti ja maidottomasti.
Ns fitnessruokavalio.
Olen ilmeisesti sekaani, jos sillä tarkoitetaan sekasyöjää :D. Tyypillinen aamiaiseni sisältää hedelmiä ja marjoja, maustamatonta maitorahkaa tai maustamatonta jugurttia, kananmunaa tai avocadoa, pähkinöitä, kurkkua, tomaattia ja porkkanaa sekä tietenkin kahvia. Lounaalla runsaasti kasviksia sekä vähän luomulihaa tai kalaa. Jos on keitto, niin viipale ruisleipää lisäksi. Välipaloja en syö, päivällinen on kutakuinkin samanlainen kuin lounas.
Olen siiderivalas-ruokavaliolla, eli makkaraa, olutta ja siideriä ja juustonaksuja kuluu paljon.
Ihan normiruokavalio. Kalaa syön n. 3-4 krt viikossa, kasvisruokaa pari kertaa viikossa ja liharuokaa pari kertaa viikossa. Herkkujakin syön, varsinkin viikonloppuisin.
Eilen esim.
aamupala: vihersmoothie
lounas: sämpylä leikkeleellä, juustolla ja kasviksilla, tee
päivällinen: aasialainen lohikeitto
illalla: ruissipsejä, brietä, perunalastuja ja perunasalaatin jämiä
Syön gluteenitonta ja pääasiassa kasvisruokaa. Olen ns. lakto-ovo-pesco-vegetaristi, mutta koska tuo kuulostaa niin pöljältä, sanon yleensä yksinkertaisesti, että en syö lihaa. Gluteenitonta ruokaa syön gluteeni-intoleranssin vuoksi. En siis ole keliaakikko, mutta vatsani ei kestä suuria määriä gluteenia.
Eilen söin:
Aamupalalla chiasiemeniä, auringonkukansiemeniä, jogurttia ja banaania, kahvia
Lounaalla (meillä oli vieraita): punajuuri-vuohenjuustosalaattia, lohipiirakkaa, pala brownieta, kahvia
Päivällisellä pastaa ja tofua ja kasviksia tomaattikastikkeessa
Iltapalalla pari palaa 100% kauraleipää, voita ja kurkkua, punaviiniä
Mulla on miesruokavalio: Nakkei, lenkkii, kananmunii, Forssan maksalaatikkoo, atrian makaroonilaatikkoo, pizzaa, kebabii, leipää, gotlerii, lauantaimakkaraa, kasviksista suolakurkkuu ja juomana yleensä punaista maitoa tai olutta. Jos haluan oikein herkutella ostan kaupasta pullaa jonka päälle laitan oikeaa voita ja paksu viipale savukylkee.
Varmaan sekaani hyväkarppi kuten koko perhe.
Käytän rasvattomia maitotuotteita (piimä, rahka) tai toisaalta ukkojuggea ha ruuissa smetnaa. Ruokaa tehdessä voita tai oliiviöljyä. Paljon marjoja päivittäin. Täysjyväviljoja ja ruista. Lihaa useammin kuin kalaa. Kasviksia ja kesällä salaatteja enemmän. Pähkinöitä päivittäin. Kaikki ruuat tehdään itse ja noudatan slow food ideologiaa kuten sukuni itäsuomessa jo vuosikymmeniä sitten. Jäätelöä kyllä syön vähän joka päivä mutta esim mäkkiä vain kerran kk ja sipsejä 2x vuodessa
Tuolla pysyy hoikkana ja terveenä
Syön kasvispainotteisesti, vähän lihaa, kalaa, munia. Kaikki normaalirasvaisena. 3-4 ateriaa päivässä. Ei ole tyypillistä päivää, ruoka-aineita on paljon käytössä, joten samaa ruokaa ei tarvitse syödä.
Lakto-ovo-vege olen. Kun vain mahdollista, syön Lähi-idän tai Pohjois-Intian tyyliin tehtyä ruokaa, mutta muutkin menee ihan hyvin.
up