Jos pakastekinkun vakuumi hajonnut, niin onko syömäkelpoista?
Nyt vasta joulukinkkua alan paistella. Mies otti kinkun sulamaan jääkaappiin 3 vrk sitten. Nyt kun alettiin paistamaan, huomasin, että ei ollut ilmatiivis pakkaus ja kun oli ollut lasisen piirakkavuoan päällä sulamassa, niin vuoka oli puolillaan kinkkunestettä. Ilmeisesti ollut rikkinäinen pakkaus alunperinkin. Onko kinkku pilalla nyt? Uuniin laitettiin, mutta mitenhän on laadun laita? Harmaasuolattu kinkku kyseessä.
Kommentit (11)
Mikä on ollut parasta ennen päiväys? Eviran mukaan sitä ei saa vakuumipakatuissa ylittää...
Ei tietenkään ole pilalla, pakastettunahan se on ollut. Ellei nyt ole valutettu päälle jotain salmonellalientä, mutta se on aika epätodennäköistä.
ExoPol kirjoitti:
Ei ole pilalla. Meidänkin kinkku vuoti sulaessaan pussinsa läpi. Ihan hyvä kinkku tuli ja rääppiäset siitä saatiin vielä tänään. Ja jouluaatoksi siis paistettiin.
Eikun anna mennä vaan..=)
Oliko siinä kuitenkin vakuumi säilynyt vai oliko sekin ilmaantunut?
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän nestettä sulaneesta tuotteesta tulee oli vakuumissa tai ei.
Niin mutta eniten mietitytti se vakuuminen jossain vaiheessa rikkoutuminen ja kinkku oli siis ihan ilmaantuneessa löysässä pussissa. Ap
Vierailija kirjoitti:
ExoPol kirjoitti:
Ei ole pilalla. Meidänkin kinkku vuoti sulaessaan pussinsa läpi. Ihan hyvä kinkku tuli ja rääppiäset siitä saatiin vielä tänään. Ja jouluaatoksi siis paistettiin.
Eikun anna mennä vaan..=)
Oliko siinä kuitenkin vakuumi säilynyt vai oliko sekin ilmaantunut?
En tiedä, en niin tarkkaan katsonut. Nesteet oli vadilla sulattamisen jälkeen kuitenkin.
Ainahan siitä nestettä valuu. Oliko pussi jo ihan löysä kun otit kinkun sulamaan, tuskin olisit sellaista ostanut? Vaikka olisitkin, niin kinkut vedetään johonkin 70 asteen syväjäähän, joten ei mitään hätää.
Vierailija kirjoitti:
Ainahan siitä nestettä valuu. Oliko pussi jo ihan löysä kun otit kinkun sulamaan, tuskin olisit sellaista ostanut? Vaikka olisitkin, niin kinkut vedetään johonkin 70 asteen syväjäähän, joten ei mitään hätää.
Mies otti sulamaan, ei ollut silloin ainakaan huomannut että olisi löysä pussi. Nyt 3 vrk kuluttua pussi oli ihan löysä ja ilmaa täynnä. Niin ja mies oli kinkun ostanut ja laittanut pakastimeen. Ap
Onko ne muka vakuumissa? Ainahan noi nesteet tulee läpi sulattaessa?
Vierailija kirjoitti:
Onko ne muka vakuumissa? Ainahan noi nesteet tulee läpi sulattaessa?
Vakuumi=ilmatiivis, vakuumi rikkoutunut=pussissa ilmaa. Näin minä ainakin olen ymmärtänyt. En söisi esim. kasleria, jos olisi ollut 3 päivää jääkaapissa rikkinäisessä pussissa ennen paistoa.
Ei ole pilalla. Meidänkin kinkku vuoti sulaessaan pussinsa läpi. Ihan hyvä kinkku tuli ja rääppiäset siitä saatiin vielä tänään. Ja jouluaatoksi siis paistettiin.
Eikun anna mennä vaan..=)