Mikä vika risotossa?
3 pientä shalottisipulia voihin, kuullotus, valkkaria, vähän kerrassaan lisää kasvislientä, lisätty vähässä voissa paistetut pakastetut tatit, lopuksi raastettu parmesan ja rkl voita. 3 min lepuutus. Ja lautasella erottuu nestettä??!!! Maku täydellinen, aina ennenkin sama ohje ja riisi, ja nyt tämä, kolmesti putkeen. Missä vika? Miksi neste erottuu lepuutuksen jälkeen?
Kommentit (18)
Liikaa nestettä?
Ykkösen vastaukselle naurahdin äänen, hyvä :D
Varmaan oli he-ma-pa:n puute.
T:ap...
Ap ei kuullota eikä lisää riisiä ollenkaan?
Tossa sun reseptissä ei ole riisiä ollenkaan, siinä vika.
Liikaa nestettä. Sulata ne sienet ja kaada liika neste niistä kasvisliemen sekaan ennen kun lisäät sienet
AP siis: edes kattilassa seistessään ei neste imeydy. Tähän saakka ongelma ollut vähän liian kuiva risotto, mutta tää olis ihan kymppi kokonaisuuden kosteudeltaan, mutta valuva neste ei ole kiva. Hyvänmakuinen, mutta ei nätti.
Ja käytän riisiä kyllä : D ja sienet sulatan ja puristan. Ja kuulotan; ensin sipulit, sitten lisään riisit. Kutosella (/12) reilu viisi minuuttia.
Vierailija kirjoitti:
AP siis: edes kattilassa seistessään ei neste imeydy. Tähän saakka ongelma ollut vähän liian kuiva risotto, mutta tää olis ihan kymppi kokonaisuuden kosteudeltaan, mutta valuva neste ei ole kiva. Hyvänmakuinen, mutta ei nätti.
No liikaakin sitä nestettä silloin on. Seuraatko orjallisesti jotain ohjetta? Ei se niin onnistu, sen tuntee kädessä ja näkee silmillä. Mutta kuullota nyt ihan alkuun se riisi. Ja lisää neste aivan pienissä erissä. Ja imeytä niin kauan ettei lilluvaa nestettä ole. Jos menee liian kypsäksi niin vähemmän nestettä.
Mielestäni (ja tämä on vain mielipiteeni) tatteja ei tulisi pakastaa vaan kuivata. Silloin onnistuu ruoanlaitto aina. Olenko yhtään oikeilla jäljillä?
Sulla on ap sellaista riisiä, josta ei irtoa samalla tavalla tärkkelystä kuin yleensä, siksi se erottuu.
Kannattaa vaihtaa riisiä, riisithän vaihtelee sen mukaan milloin ne on kerätty, kuinka tuoretta riisi on jne. Ja oletan sulla nyt olevan risottoriisiä.
Ensi syksynä sitten kuivatut. Oon kyllä tehnyt myös minttu-herne ( lämmin talvi-tuoretta minttua kasvimaalla) risottoa ja sama vika.
Lisäät liikaa kasvislientä. Anna edellisen kauhallisen imeytyä rauhassa, sitten vasta laita lisää.
Mutta AP kiittää. Epäilykset kaikissa näissä kaikissa, mutta testataan. Mikäs riisi teistä parasta? Testattu sitä sinisessä paketissa arboriota ja Gallo arboriota. Gallo musta parempi n
Ihan Risellan risottoriisillä on onnistunut.
Sienistä erittyy ihan uskomaton määrä nestettä, kun niitä kypsentää. Veikkaan siis, että lisäät sienet liian kosteina sekaan.
En mä tiedä, ehkä sä teet sen vähän monimutkaisesti, mä teen sen erilailla: keitän riisin vedessä kypsäksi, paistan pannulla marinoitua broileria pikku paloina, sulatan mikrossa pakastevihannespussin. Kaikki sekaisin ja soijakastiketta päälle <3 Onnistuu aina.