Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä vika risotossa?

Vierailija
02.01.2016 |

3 pientä shalottisipulia voihin, kuullotus, valkkaria, vähän kerrassaan lisää kasvislientä, lisätty vähässä voissa paistetut pakastetut tatit, lopuksi raastettu parmesan ja rkl voita. 3 min lepuutus. Ja lautasella erottuu nestettä??!!! Maku täydellinen, aina ennenkin sama ohje ja riisi, ja nyt tämä, kolmesti putkeen. Missä vika? Miksi neste erottuu lepuutuksen jälkeen?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En mä tiedä, ehkä sä teet sen vähän monimutkaisesti, mä teen sen erilailla: keitän riisin vedessä kypsäksi, paistan pannulla marinoitua broileria pikku paloina, sulatan mikrossa pakastevihannespussin. Kaikki sekaisin ja soijakastiketta päälle <3 Onnistuu aina.

Vierailija
2/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liikaa nestettä?

Ykkösen vastaukselle naurahdin äänen, hyvä :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmaan oli he-ma-pa:n puute.

T:ap...

Vierailija
4/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä se kasvisliemi siellä tekee?

Vierailija
5/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap ei kuullota eikä lisää riisiä ollenkaan?

Vierailija
6/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tossa sun reseptissä ei ole riisiä ollenkaan, siinä vika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liikaa nestettä. Sulata ne sienet ja kaada liika neste niistä kasvisliemen sekaan ennen kun lisäät sienet

Vierailija
8/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

AP siis: edes kattilassa seistessään ei neste imeydy. Tähän saakka ongelma ollut vähän liian kuiva risotto, mutta tää olis ihan kymppi kokonaisuuden kosteudeltaan, mutta valuva neste ei ole kiva. Hyvänmakuinen, mutta ei nätti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastetut sienet?

Vierailija
10/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja käytän riisiä kyllä : D ja sienet sulatan ja puristan. Ja kuulotan; ensin sipulit, sitten lisään riisit. Kutosella (/12) reilu viisi minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

AP siis: edes kattilassa seistessään ei neste imeydy. Tähän saakka ongelma ollut vähän liian kuiva risotto, mutta tää olis ihan kymppi kokonaisuuden kosteudeltaan, mutta valuva neste ei ole kiva. Hyvänmakuinen, mutta ei nätti.

No liikaakin sitä nestettä silloin on. Seuraatko orjallisesti jotain ohjetta? Ei se niin onnistu, sen tuntee kädessä ja näkee silmillä. Mutta kuullota nyt ihan alkuun se riisi. Ja lisää neste aivan pienissä erissä. Ja imeytä niin kauan ettei lilluvaa nestettä ole. Jos menee liian kypsäksi niin vähemmän nestettä.

Vierailija
12/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni (ja tämä on vain mielipiteeni) tatteja ei tulisi pakastaa vaan kuivata. Silloin onnistuu ruoanlaitto aina. Olenko yhtään oikeilla jäljillä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sulla on ap sellaista riisiä, josta ei irtoa samalla tavalla tärkkelystä kuin yleensä, siksi se erottuu.

Kannattaa vaihtaa riisiä, riisithän vaihtelee sen mukaan milloin ne on kerätty, kuinka tuoretta riisi on jne. Ja oletan sulla nyt olevan risottoriisiä.

Vierailija
14/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensi syksynä sitten kuivatut. Oon kyllä tehnyt myös minttu-herne ( lämmin talvi-tuoretta minttua kasvimaalla) risottoa ja sama vika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäät liikaa kasvislientä. Anna edellisen kauhallisen imeytyä rauhassa, sitten vasta laita lisää.

Vierailija
16/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta AP kiittää. Epäilykset kaikissa näissä kaikissa, mutta testataan. Mikäs riisi teistä parasta? Testattu sitä sinisessä paketissa arboriota ja Gallo arboriota. Gallo musta parempi n

Vierailija
17/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan Risellan risottoriisillä on onnistunut.

Vierailija
18/18 |
02.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sienistä erittyy ihan uskomaton määrä nestettä, kun niitä kypsentää. Veikkaan siis, että lisäät sienet liian kosteina sekaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme kolme