Vierailija

Facebookissa törmäsin päivitykseen jonka Angelina Laura Forsell on kirjoittanut. (Päivitys on tietoisesti lisätty julkiseksi ja hän on itse kehottanut sitä jakamaan, joten oletan että hän toivoo tapauksen saavan julkisuutta. Siksi mielestäni perusteltua käyttää henkilöstä koko nimeä.)

Käykääpä tsekkaamassa seinän ylin päivitys. Tässä puhelimella räplään niin en jaksa alkaa kuvaa linkittämään, mutta jos joku jaksaa sen tehdä: kiitos.

Tiivistettynä kyseinen nuori ja ilmeisesti vaikeat taustat omaava äiti vei 9kk ikäisen lapsensa lääkäriin tämän lyötyä päänsä pinnasänkyyn. Lapselta löydettiin useita murtumia (jotka äiti kiistää) ja palovamma. Lääkärin lausunnon ja poliisin kotietsinnän mukaan vammat eivät voi johtua muusta kuin pahoinpiteystä. Lapsi otettiin kiireellisesti huostaan, vanhemmat taas vietiin poliisivankilaan.

Uskotko, että kyseessä on todella pahoinpitely vai ovatko vanhemmat vain huolimattomia? Onko huolimattomuus mielestäsi inhimillistä ja ymmärrettävää kokemattomilta vanhemmilta vai tekivätkö lääkärit ja poliisit mielestäsi oikean päätöksen ottaessaan lapsen heti huostaan?

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Tenvanhemmat, joilla huumeongelma. Selviää jo kun katsoo isän profiilikuvat. Elämänhallinta ja vanhemmuus hukassa. Siitä kielii järjetön toiminta vauvan kanssa. Kuka hullu lähtee sukulaisen synttäreille lapsen lääkärin viennin sijaan!? Päivityksen tyylistä päättelen, että jonkinasteinen heikkolahjaisuus myös taustalla. Kiireellinen huostaanotto oli todennäköisesti aivan oikea ratkaisu. Tuollaisia vammoja ei synny noin pienelle vahingossa, joten kyllä, uskon, että joko vanhemmat tai heidän kotonaan pyörineet muut narkkarit ovat lasta satuttaneet tietoisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kyse ei ole laiminlyönnistä tai huolimattomuudesta. Noin pienen luut murtuvat äärimmäisen harvoin tapaturmaisesti. Ja tässä tapauksessa vanhemmat eivät ole osanneet antaa uskottavaa selitystä lainkaan vammoille. Vaikuttaa tahalliselta pahoinpitelyltä, näitä tulee valitettavasti välillä omassa duunissanikin vastaan :(. T: lasu-sossu

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vanha juttu jo

Joo sulle, multa oli mennyt ohi. Murtumia ei synny tyhjästä, paitsi jos on se joku sairaus.

Vierailija

Ehkä nuo vanhemmat ovat niin pihalla että eivät ole huomanneey että joku muu on satuttanut lasta, mutta siinäkin tapauksessa huostaanotto on kyllä perusteltu.

Vierailija

Itsekin ihmettelin tuolloin aiemmin kyseistä päivitystä ja sitä, että annettiin ymmärtää kuin tuollaiset kolhut olisivat täysin normaaleja. Kyllä, itsekin pienen lapsen äitinä tiedän miten helposti tulee mustelmaa ja naarmua, kuhmua ja vertakin - mutta ne ovat aina yksittäisiä ja sinänsä loogisissa paikoissa (mustelma polvessa, naarmu poskessa, kuhmu päässä, huulessa haava tmv) ja jokaiselle pystyisin antamaan järkevän selityksen taaperon oman toiminnan tuottamana (ja osa toki on myös oman hitaan reagointini ansiota, kuten juuri liukastuminen suihkussa -> kuhmu, mutta ei suoraan minun tekemääni).

Jotenkin aina tuollainen liioiteltu "ikinä en prinsessalleni mitään tekisi!!!!" kuulostaa korviini puolustelulta - en voi sille mitään, mutta niin vain on...

Vierailija

Tuo salaliittoteoria on niin överi! Siis ihan kuin sairaalan henkilökunta (lääkärit, hoitajat, sossut) huvikseen ja kiusallaan puuttuisivat lapsen kaltoinkohteluun tai epäilyyn siitä! Väittääkö tuo teiniäiti ihan tosissaan, että lääkäri on väärentänyt röntgen-kuvat? Nyt vaikuttaa siltä. Taitaa olla ylisukupolvinen sosiaalitoimen asiakas kyseessä. Siis oppinut jo lapsesta asti, että "sossut, poliisi, koulu ym. on perseestä ja meitä vastaan". Tarpeeksi kauan kun tuota itselleen jauhaa, niin alkaa uskoa tällaiseen vastakkainasetteluun.354

Vierailija

Jos on Lastenklinikalta pyydetty käymään siellä ja menty vasta monta päivää myöhemmin, niin kyllähän se vaikuttaa oudolta. Totta kai tutkitaan tarkemmin etenkin, kun lapsella on murtumia ym. Mitenköhän tässä kävi?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miks kaikki wt-naiset on lyhyitä :D

 

Näin keittiöpsykologialla päätellen oiskohan kyse siitä että ovat myös itse aikansa wt-mutsien kasvattamia? Ruokittu huonosti joillain huonolaatuisilla eineksillä jos ollenkaan ja psyykkiset tekijätkin esim. pahoinpitely vaikuttavat kasvuun.

Vierailija

Joo sori nyt vaan, mutta kyllä lähtökohtaisesti uskon ennemmin lääkäreitä, sossua ja poliiseja. Toki joskus uskomattomiakin asioita tapahtuu, mutta en nyt näe mitään syytä uskoa muuta. Jos se haukkuu kuin koira ja näyttää koiralle...jne.

Muutenkin mitä nopeasti luin kommentteja, niin ainakin 1 mainitsi jotain tyyliin "en usko kun oon omin silmin nähny miten Mikael(isä) on vuoden aikana kasvanut ja muuttunut." Eli siis ei olla ihan ns. malli isän tavoin käyttäydytty enne lapsen syntymää ja mahd. sen synnyttyäkään ei ole isukki heti aikuistunut. Jos vieläkään..
Ei saisi tuomita kun ei tunne, mutta sellaiset merkit on ilmassa, että uskon huostaan oton olleen 100% asiasta tehty.

Vierailija

16 jatkaa
Ja btw se kommentoija oli itsekin teini, eli mistä sen tietää mikä on teinin silmiin "kasvua ja muutosta "? Tyyliin ennen kännit ja pää sekaisin harva se päivä, mutta nyt vaan pe-su? Mene ja tiedä.. epäilyksiä herättää.

Vierailija

Luunmurtumia, joita ei ole huomattu? Riippumatta siitä miten nuo ovat aiheutuneet, niin eiköhän lapsen ole parempi sijaiskodissa...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla