Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä oli tänään lounaaksi ruusukaaligratiinia, gratiinikastike kinkunkastikepohjaan, vähän kinkunpaloja sekaan. Juustoina juustotarjottimien jämät. Hyvää.

Huomiseksi suunnittelin pasteijoita, sisään (taas) kinkkua, loput juustojen jämät, alkupalojen jämät (artisokkia, poltettuja paprikoita jne. ).

Loppu kinkku menee paloina pakkaseen, jatkojalostuu perinteiseksi hernariksi ja kinkkumunakkaiksi jne. tammikuun lopulla.

Laatikoita ei ollut, mutta ylijäämäjuurekset (palsternakka, lanttu) menevät pilkottuina pakkaseen ja jälleensyntyvät uunijuureksina tai osana lihakastiketta sitten joskus.

Kommentit (7)

Vierailija

Lanttulaatikosta rieskoja perunarieskaohjeella (perunasose siis korvataan lanttulaatikolla).

Porkkanalaatikosta pihvejä, lisätään juustoraasteita ja muna.

Karjalanpaistin voi laittaa hernekeittoon tai siitä voi tehdä lihakeittoa kun lisää vettä, perunaa ja juureksia.

Rosolliin kun lisää kermaa ja juustoraastetta tai aurajuustoa, saa hyvän lisukegratiinin mille tahansa liharuualle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Heitin kinkun jo eilen pakkaseen. Tänään ajattelin laittaa herneet likoamaan ja keittää huomenna valtavan määrän hernekeittoa, jonka sitten pakastan (otan ne kinkunpalat huomenna sulamaan ja heitän sinne hernariin). Hernekeitto kun on niitä sapuskoja, jotka ei pakastamisesta kärsi, melkein paranee.

Osa kinkusta menee kinkkumakaronilaatikkoon; lapsenlapsia tulee kolmin kappalein muutamaksi päiväksi, joten eiköhän tuo uppoa niihin. Hernekeittoa tykkäävät keittää mutta eivät syö.

Savukalan jämät pakastin jo aattoiltana. Kauaahan niitä ei voi pakasteessa pitää. Keksittekö niistä jotain?

Meillä syötiin tänään homejuustomunakasta (nam).

Vierailija

Porkkanalaatikosta (ja vielä saarioisten äitien tekemästä) tein just sämpylöitä. Tosi hyviä ja pehmeitä. Suosittelen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lanttulaatikosta rieskoja perunarieskaohjeella (perunasose siis korvataan lanttulaatikolla).

Porkkanalaatikosta pihvejä, lisätään juustoraasteita ja muna.

Karjalanpaistin voi laittaa hernekeittoon tai siitä voi tehdä lihakeittoa kun lisää vettä, perunaa ja juureksia.

Rosolliin kun lisää kermaa ja juustoraastetta tai aurajuustoa, saa hyvän lisukegratiinin mille tahansa liharuualle.

mmmm... ensi jouluna pitää varmaan tehdä laatikoita että saa laatikonjämiä :D Nuo rieskat ja pihvit kuulostavat ihanilta! 

Savukala pakasteesta on haasteellinen jämä. Perinteisesti tulee heti mieleen uuniperunat... mutta saisiko siitä sovellettua vaikka jotain paellan tyylistä riisipaistosta? Kaveriksi katkarapuja ja kinkkua tai chorizoa?

ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla