Vierailija

Ainakin tiistaista asti tuntunut ajoittaista paineen tunnetta vasemman jalan pohkeessa. Varsinaista kipua ei ole juuri ollut, tai jos on, se on ollut taipeessa, jossa on suonikohju. Pari päivää sitten suoni oli selvemmin näkyvissä, nyt se ei ole enää koholla.

Tänään huomasin, että jalkaan sattuu lähinnä yhdessä asennossa, kun taivutan sitä tietyllä tavalla. Pääasiassa kipua ei ole. Ei kävellessä, ei leposärkyä. Ei turvotusta, kuumotusta tai värimuutoksia. Välillä tuntuu pientä tykyttelyä, juilimista tai pistelyä milloin missäkin päin jalkaa.

Äsken tunnin sohvalla istumisen jälkeen iski jokin suonenvetoa muistuttava kipukohtaus, joka tuntui pohkeessa ja vähän reidessäkin. Se meni jo ohi ja nappasin magnesiumia. Kuulostaako tämä lihasperäiseltä vai voiko kyse olla tulpasta? Lämpöä ei ole.

Olen normaalipainoinen nuori nainen, enkä käytä e-pillereitä tai tupakoi. Meillä on suvussa geenivirhe, joka lisää tulpan riskiä, mutta ei ole vielä selvitetty onko sitä minulla. Sairastan fibromyalgiaa, joka aiheuttaa kipuja mm. raajoihin, mutta aivan tällaista en muista sen aiemmin saaneen aikaan.

Kommentit (13)

Vierailija

Jos tietty asento laukaisee kipuilun, krampin ja arkuuden, niin taitaa johtua lihaksista? Nytkin kävellessä ei tunnu taas mitään.

Vierailija

Nostan tätä. Eilen oli parempi päivä, mutta tänään kramppimainen ja polttava kipu iskee taas pohkeen ja nilkan alueelle, jos venytän pohjetta tietyllä tavalla tms.

Päivystysasiahan tämä ei näillä oireilla taida olla, ja yksityislääkärille en viitsisi sitä viittä-kuuttakymppiä + mahdollinen ultraus syytää, jos tämä on selvästi lihasperäistä oireilua. Terveyskeskukseen en täällä pääse, kun asun eri kaupungissa (täällä joulunvietossa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ap jatkaa vielä hetken yksinpuhelua. Magnesiumsuihke saattoi rentouttaa jalkaa torstaiaamuna, jolloin heräsin pohkeen tykytykseen. Siitä asti olen myös syönyt suun kautta otettavaa magnesiumia, joka on ehkä vähän auttanut. Mutta nyt tosiaan on taas kevyttä painetykytystä ja tietyssä asennossa kipu jalassa.

Vierailija

Hitokseen vaikeahan noista on sanoa, että onko tulppa vai ei. Siitäkin huolimatta, että itselläni on ollut tulppa koivessa. Ja sen jälkeen keuhkoissa.

Tulppa kun voi olla kaikilla noilla oireilla, tai oireettomasti. 

Miulla on koipia koskenut tulppamaisesti, mutta ilmeisesti on lihakset jumissa. Persuksissa ja reisissä. Ja sitä kautta sitten polvitaipeet ja pohkeet saavan omansa tuskana.

Vierailija

Menen takaisin kotikaupunkiini vasta vuodenvaihteen jälkeen. Sinne asti en tämän kanssa odottele.

Pakko varmaan varata lääkäriaika huomiselle. Nyt jalkapohjaa ja varpaita pistelee ja ne puutuvat, välillä menee ohi ja sitten tuntuu taas.

Vierailija

Terveysasemalle vaan, vaikka vieraalla paikkakunnalla! Ja vaikuttaa muuten, että olet ns. korostuneen tietoinen kehosi oireista ja tuntemuksista. Kaikella ystävällisyydellä veikkaan, että sinulla on taipumusta psykosomaattisiinkin oireisiin ja tällä en lainkaan halua vähätellä mainitsemaasi fibromyalgiaa. Parempaa vointia ja terveyttä sinulle! http://www.healingrooms.fi

Vierailija

Kiitos 9, en ota tuosta itseeni, aivan oikeassa olet! Tarkkailen liikaa tuntemuksiani. Varaan nyt huomiselle ajan lääkäriin, saanpahan mielenrauhan.

Kauppareissu kintun kanssa meni ongelmitta ja kävellessä ei tunnu mitään ellei ole kramppi päällä. Jostain luin, että jos varpaiden/jalkaterän venyttäminen ylöspäin sattuu, se voi olla merkki tulpasta. No, ei satu, kuten ei myöskään varpaille nouseminen. Alaspäin venyttäminen sen sijaan saa krampin aikaan ja sitä kautta kivun esiin!

Vierailija

Ap tässä. Kävin tänään lääkärissä ja otettiin pika-fidd, arvo ei ollut koholla. Muutenkaan oireet eivät kuulemma oikein tulppaan täsmää, joskin pohkeen yläosaan sattui kunnolla painellessa. Kävellessä olen kuitenkin kivuton eikä leposärkyäkään ole, tuntemukset ovat enemmänkin satunnaista tykyttelyä ja repäisyjä. Vaivaa yhä vähän mieltä, mutta syy jäänee mysteeriksi.

Alaselän lihakset ovat kyllä jumissa, mutta lääkäri ei varsinaisesti sitäkään veikannut aiheuttajaksi.

Vierailija

Hyvä että asia kunnossa(?)

Huutelen täällä myöhästyneenä, että mulla oli taannottain myös veritulppaepäily kun olin käymässä vieraalla paikkakunnalla. Soitin paikalliseen terv. asemaan, ja käskivät tulla välittömästi. Pääsin myös jonon ohi heti lääkäriin. Ottivat siis ihan todesta ongelmani. Kaiketi eivät halunneet riskeerata, että kuolen heidän käsiinsä. Eli ei haittaa vaikka on vieraalla paikkakunnalla kun on noin vakavasta asiasta kyse.

Ja nythän Saksikäsi-Sipilä sallii potilaan valita lääkärinsä julkisellakin puolella entistä helpommin, joten vastedes vielä sujuvampaa.

Vierailija

Ap, sulla on fibromyalgia ja ilmeisesti olet herkistynyt erilaisille kivuille? Olisko vaan jotain sellaista minkä vähemmän herkkä tulkitsisi pieneksi kolotukseksi, askelvirheestä tms johtuvaksi? KUn oikein tarkkailee itseään niin pienikin kipu tuntuu kovasti.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla