Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kertokaa suurperheelliset joulustanne.

Vierailija

Jos on vaikka 6-10 kappaletta lapsia. Montako lahjaa per lapsi? mitä syötte? mitä teette joululomalla?

Kommentit (8)

Vierailija

Lahjoja tulee noin 10-15 per lapsi. Syömme melko lailla ruotsalaiseen tapaan, kalapainotteinen ruoka ja lihapullia, paljon leikkeleitä, juustotarjottimia, täytettyjä munanpuolikkaita jne. Tietysti myös riisipuuro mantelilahjoineen. Leivon suolaisia pasteijoita valtavan määrän.

Joululomalla olemme kotona.

Vierailija

Saako neljän lapsen perhe osallistua?Syödään perinteisesti,laatikot,kinkut,salaatit,hyvää lihaa,riisipuuro,suklaata,torttuja,kalaa..kaikkea perinteistä!

Lahjoja on kolme per nokka ihan siksi että isovanhemmilta tulee niin paljon lahjoja että itse ei viitsi sen enenpää hankkia..

Joululomalla käydään sukulaisilla..mies kuitenkin on töisää niin eipä siinä kummosta kerkiä tekemään..

Vierailija

Meillä 6 lasta, yhden lapsen lahjat ovat n. 150€ arvoisia. Muilta eivät lahjoja saa (sukulaiset, kummit). Jouluaatosta on karsittu pois kaikki "jouluna kuuluu" -rasitteet.

Pukki tulee jos tulee (sukulainen) tai lahjat löytyvät ulkoilun jälkeen olohuoneesta. Yleensä aika aikaisin, että lapset ehtivät leikkiä leluillaan.

Aatto on rentoa yhdessä oloa, ollaan vaan ja syödään. Ruoka on milloin mitäkin: Lapset tykkäävät kalasta eli graavilohta, blinejä, Skagen toasteja, katkarapusalaattia.

Tänä vuonna anoppi tulee meille aatoksi, joten menu on vähän erilainen, anoppi on aika ronkeli.

Joululomalla olemme kotona, mies on aina töissä tuolloin. Jos ulkona on lunta (asumme pk-seudulla) lapset ulkoilevat paljon. Jos ei, pienemmät ovat enemmän sisällä ja tappelevat :)

Vierailija

Olen suurperheen toisiksi vanhin lapsi (meitä lapsia siis yhdeksän yhteensä) ja mukavia on joulut aina olleet. Lapset ovat saaneet 5-10 lahjaa, syöty jouluruokaa (kinkkua, laatikoita, perunoita, salaatteja, limppua jne.). Jouluaattona on saunottu ja ooteltu koko perheen voimin pukkia, kuunneltu joululauluja ja avattu päivällä kummeilta saadut lahjat.

Ei ole tarvinnut kutsua anoppeja ja appeja mäkättämään ja ahdistumaan, kun on joku asia tehty väärin. On omasta takaa sitä porukkaa ympärillä, ei ole tarvinnut olla yksin.

Jouluaaton jälkeiset päivät menee maatessa, syödessä, joululahjoihin tutustumisessa (kirjoja, elokuvia, pelit, levyt). Normaalia joulusikailua. Paras aika vuodesta perheen kanssa.

Vierailija

Kadehdin teitä! Minä haluaisin suurperheen, mutta näyttää siltä että minusta tulee perheen ainut elättäjä, lisäksi eka raskaus oli todella vaikea, joten varmaan lapsia tulee korkeintaan 2. Etenkin pyhinä olisi ihanaa jos lapsia olisi ympärillä paljon. Hauskaa joulua!

Vierailija

Meillä on 8 lasta, vanhin on jo muuttanut pois, mutta tulee jouluksi kotiin.

Lahjoja tulee pienille määrällisesti enemmän, vanhemmat lapset saavat arvokkaampia(puhelin,kello jne.). Yhteensä lahjoihin menee n. 1500€. Muilta eivät lahjoja saa.

Nyt on poikkeuksellinen joulu, että ollaan molemmat kotona vapaalla. Yleensä vähintään toinen vanhemmista on ollut töissä.

Aattoaamusta ulkoillaan. Sitten saunotaan ja syödään. Lahjat ilmestyvät jossain vaiheessa terassille. Rauhallista oleilua ilman aikatauluja tai pakollista ohjelmaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat