menettekö rippikoululaisen kanssa kirkkoon kun

Vierailija

hän käy siellä muutaman kerran ennen leiriä?

Kommentit (12)

Vierailija

En todellakaan. Miksi?

Siis kun he menevät kavereiden kanssa. Tuskin edes haluaisi äitiä sinne esiliinaksi.

Muistan kyllä omasta rippikoulusta ne sunnuntain jumalanpalvelukset. Voiko puuduttavampaa kokemusta olla???? Melkein toivotan tsemppiä ovella, että koita kestää. Mutta en tietenkään tee niin.

Nuorisoillat olivat kivoja, niissä porukka kyllä viihtyi ja muutenkin ripari oli enimmäkseen positiivinen kokemus. Mutta tosiaan ne sunnuntain tavalliset jumalanpalvelukset...Mua ei saisi mikään mahti kuluttaamaan sunnuntaiaamua kirkkoon kuuntelemaan sitä, vaikka tapauskovainen olenkin.

Kirkko tässä tietty pakoraossa, koska ne uskollisimmat haluavat sen olevan just sitä jumalanpelkoa ja saarnaa, ei voi muuttaa. He haluavat kärsiä sen parituntisen jokaisena sunnuntaina saadakseen syntinsä anteeksi. Ja vaikka kuinka muutettaisiin ja markkinoitaisiin, niin tapakristityt ei sinne kirkkoon tulisi, koska kaikki muistavat ne riparisunnuntait ja se istuu kovassa se inho.

Kirkko ei voi paljon huonompaa markkinointia tehdä, kuin pakottaa riparilaiset niihin sunnuntain jumalanpalveluksiin.

Vierailija

Seurakunnilla on paljon tilaisuuksia joista saa tän merkinnän. Nythän menee esim. Kauneimmat joululaulut, siellä voi aika kulua vähän paremmin. Normipalvelukset on kyllä puuduttavia, ja myötätunto on kirkkokansan puolella, kun pakotettu rippinuoriso kiehnää, sipisee ja räplää puhelimiaan. Nythän on muuten uusi kirkkoasiakaskunta: turvapaikanhakijat! Istuvat lakki päässä, ravaavat tupakilla ja tekstailevat.

Vierailija

Kyllä menen. Käyn muutenkin muutaman kerran vuodessa kirkossa, ja aiempina vuosina muksu oli mukanani. Nyt sitten kuljetan lasta kavereineen kirkossa, kun itsekin menen. Istun toki jossain kauempana, jotta lapsi saa olla kavereineen rauhassa. Pidän huolta myös siitä, että siellä kirkossa kavereilla on puhelimet kiinni ja käytös kunnollista.

Vierailija

Juu menen. Rauhoitun Jumalanpalveluksessa. Enkä ole vielä kotikirkossani koskaan kuullut ahdistavia saarnoja tai muutakaan roskaa. Virret ovat kauniita.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat