Miten vauva oppii nukahtamaan?

Seuraa 
Liittynyt7.4.2015

Meillä on 2.5kk ikäinen vauva, joka on ollut aina tosi huono nukahtamaan iltaisin. Päivärytmi on upea ja nukahtaa helposti ja kellontarkasti päiväunille, tosin ainoastaan vaunuihin ulos.

Alkuun kärsi vatsavaivoista ja silloin ymmärrettävästi piti kannella ja heijailla tuntikausia. Vatsavaivat ovat väistyneet, mutta iltakukkuminen jatkuu. On selvästi väsynyt 20-21 maissa ja saadaankin usein nukahtamaan sitteriin, josta siirretään sänkyyn. Herää aina noin vartin päästä ja harmistuu kun ei olla vieressä. Harmistuu tosin myös herätessään sitterissä. Sänkyyn nukuttaminen ei onnistu koskaan. Rinnalle ei nukahda. Meidän väliin nukahtaa 22-23 maissa pitkähkön touhotuksen jälkeen, kun valot sammutetaan, paijataan ja laitetaan sata kertaa tuttia.

Havahtuu nukuttaessa ihan pieniin juttuihin ja sitten on taas olevinaan pirteä kuin peipponen ja rumba alkaa alusta. Ei ole siis varsinaisesti itkuinen tai tyytymätön, mutta ei vaan osaa rauhoittua nukkumaan.

Apuja? Jännittää, tottuuko tähän tyyliin ihan tyystin (ellei ole jo tottunut), mutta vaihtoehtojakaan ei ole oikein keksitty. Olisi vaan kiva saada vauva nukkumaan ajoissa ja jäädä itse vielä hetkeksi valveille.

Kommentit (2)

chip
Seuraa 
Liittynyt7.4.2015

Lisätään vielä, että nukahtaessaan sitten nukkuu hienosti joskus jopa läpi yön, mutta yleensä yhden aamuyösyötön voimin. Joskus harvoin joudutaan vaihtamaan vaippa yöllä, senkin jälkeen saa unen päästä kiinni ilman isoja kikkailuja.

Vierailija

Kokeilkaa kääriä illalla nukkumaan mennessä kapaloon, ihan mikä vaan ohut kangas kelpaa. Se luo turvallista oloa ja auttaa levottomuuteen. Vauvat myös inhoavat sängyn kylmyyttä. Kapalointi toimii "eristeenä" ettei sänky tunnu kylmälle. Vaihtoehtoisesti kannattaa myös kokeilla lämmittää sänkyä (esim. mikrossa lämmitettävä jyväpussi)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat