Voinko olla raskaana?!

Hämmentynyt

Minulla on aina ollut epäsäännölliset kuukautiset, viimeisimmät oli syyskuussa. Toiseen rintaani on ilmestynyt syyskuun jälkeen kyhmy, jonka lääkäri ultras ja totesi vaarattomaksi. Lisäksi vatsassani tuntuu välillä pientä tykytystä ja poreilua. Raskaustestejä olen tehnyt joka kuukausi, negatiivista näyttänyt. Olemme yrittäneet raskautta ja siksi söinkin hormoneja heinä-syyskuun. Huimaustakin on ja näkö välillä hetkellisesti sumenee. Lääkäri ei halua tutkia lisää, koska minua ei kuulemman vaivaa mikään.

Voinko siis olla raskaana? Vai olenko vain toivonut sitä niin kovasti että saan oireita?

Kommentit (3)

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

aina, kun on ollut yhdynnässä ilman ehkäisyä, raskaus on mahdollinen.

Epäsäännölliset kuukautiset yleensä viittaavat hormonaaliseen häiriöön, joka voi johtua monesta syystä. Mitä hormoneja käytit kesällä? Onko syy epäsäännöllisiin kuukautisiin selvinnyt?

Kuinka kauan olette yrittäneet raskautta? Lapsettomuustutkimuksia suositellaan, jos raskaus ei ole alkanut vuoden kuluessa ehkäisyn poisjättämisestä.

Nainen voi todellakin saada raskausoireita vain siitä, että toivoo raskautta niin kovasti. Erilaiset kuplinat ja tykytykset vatsan alueella voivat olla peräisin suolistosta. Sikiön liikkeet voivat tuntua aluksi samanlaisilta, mutta ensisynnyttäjä alkaa usein tuntea liikkeitä vasta noin 20. raskausviikolla tai sen jälkeen.

Kuulostaa siltä, että toivot raskautta niin kovasti, että tarkkailet kehoasi hysteerisen tarkkaan. On helppo sanoa, että ota rauhallisesti, mutta se on nyt ehkä tässä kohtaa kuitenkin se tärkein neuvo :)

t. Mia, terveydenhoitaja

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

monirakkulaiset munasarjat (PCOS) ovat suuri tekijä naisesta johtuvassa lapsettomuudessa. Raskaus on tottakai myös tässä tilanteessa mahdollinen, mutta usein tarvitaan apuja, että raskaus alkaa.

Koska mahdollinen syy lapsettomuudelle on teillä selvinnyt ja ehkäisyäkään ei ole käytetty vuosiin niin en suosittele teille enää odottamista. Pyytäkää lähete lapsettomuushoitoihin joko omalta terveysasemalta tai gynekologilta, jolla olet käynyt.

Halutessanne voitte tottakai odotella ja katsella vielä tilannetta, mutta jos olet ollut ilman ehkäisyä jo kymmenen vuotta niin luonnollinen raskaus on valitettavasti todella epätodennäköinen.

Toivon teille kovasti onnea raskauden alkamiseen!

t. Mia, terveydenhoitaja

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat