Broilerin koipipaloissa mennyt päiväys 8.12., voiko vielä syödä?

Vierailija

Eli kyseessä avaamaton paketti marinoituja koipipaloja. Harmittaa vietävästi kun en aiemmin laittanut niistä ruokaa, maksoivat melkein 4e... söisittekö vielä, vai ovatko ne jo oikeasti pilalla?

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija

Kiitos vastauksista! Taidan kuitenkin ensin haistella, sitten paistella ja sen jälkeen maistella, jos siis siinä hajussa ei ole vikaa. ap

Vierailija

Voi syödä, jos ne eivät ole vielä pilalla. Avaa paketti ja haista miltä ne haisevat ja katso miltä ne näyttävät, jos kaikki on ok niin sitten vain ruuaksi. Kannattaa kuitenkin vielä myös syödessä mutustella ovatko ne normaalin makuisia, jos ei niin sitten roskiin.

Sydämellistä joulun odotusta.

Vierailija

Jos sun jääkaappi on ollut asiallisen kylmänä, niin voit laittaa uuniin. Katso, että varmasti tulevat läpikypsiksi. 

Elintarviketeollisuus on lisännyt näihin kyllä varoajan muutaman päivän yli päivämäärien. Eli jääkaapin tulee olla ehdottomasti alle kuusi astetta, mieluiten alle neljä. 

Vierailija

Se voi olla syötävää, jos kuljetus ja purku on kaupassa sujunut vikkelää etkä itse ole sitä kauppamatkalla pitänyt lämpimässä. Se ei kauheen suuria lämpöhetkiä vaadi että pilaantuisi. Kolme päivää yli päiväyksen on musta kyllä liikaa.

Mutta kaiketi se ulkonäkö ja haju jtn kertoo.

Vierailija

Kauppamatkan kuljin kävellen, oli pakkasta. Kotona kana heti kaappiin, lämpötila jääkaapissa on näköjään 5 astetta kun mittasin. No, avasin jo sen paketin, eivät haisseet pahalle ja ulkonäkökin oli aivan normaali, eli uuniin menivät. Paistan ne nyt hyvin ja maistan vielä, jos maistuu kummalliselle niin heitän pois. ap

Vierailija

Viimeinen käyttöpäivä on kanalla se, jota jokainen täysijärkinen noudattaa. Jos olet ainoa syöjä, voit toki kuumentaa sen broilerin niin, että sisälämpö ylittää 90 astetta (72 astetta riittää useimmille, mutta noin vanhalle tuo korkeampi on parempi, tuhoaa oikeastaan kaikki bakteerit myrkkyineen, mutta silti voi olla jo pilaajabakteerien aikaansaamia hajoamistuotteita) ja ottaa riskin. Hyvällä tuurilla (ja jos oma immuunipuolustuksesi on riittävän hyvä, eli vanhemmilla mahdollisimman erilaiset immuunipuolustukset) voit saada enimmillään mahanpuruja.

Huonommalla tuurilla vietät ainakin muutaman päivän sairaalassa.

Itse en söisi, mutta minulla onkin peussairaus, jonka takia lieväkin ruokamyrkytys voi olla hengenvaarallinen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat