Vierailija

Tällä hetkellä tilanne on sellainen että pakko ruveta sossupummiksi, myöhemmin saatan etsiä töitä. Miten tämä siis käytännössä tapahtuu ja paljonko sossusta saa rahaa ja miten?

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (2)

Vierailija

No, ensiksi irtisanoudut työstäsi, jos sinulla sellainen on. Sitten varaat sossusta ajan alkuhaastatteluun. Sinne joudut kiikuttamaan todisteet tuloistasi ja menoistasi usean kuukauden ajalta. Kannattaa täyttää hakemus etukäteen. Sossu myös vaatii, että ilmoittaudut työkkäriin työttömäksi työnhakijaksi ja haet asumistukea ynnä kaikkia muita tukia, joihin saatat olla oikeutettu. Hirvittävä paperirumba siis edessä, varaudu siihen.

Toimeentulotuen perusosa yksin asuvalle lapsettomalle 480,20 euroa kuussa. Sitä voidaan pienentää, jos toistuvasti kieltäydyt tarjotusta työstä tai työvoimapoliittisesta toimenpiteestä. Tuon päälle maksetaan terveydenhoito julkisella puolella sekä reseptilääkkeet, toisinaan harkinnanvaraisesti muutakin. Ihan heti et luultavasti saa mitään rahaa, koska sinun pitää ensin käyttää kaikki säästösi sekä työstä saamasi irtisanomisajan palkka ja lomarahat, ja niiden luultavasti lasketaan riittävän usean kuukauden elämiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla