Koiran naama turvoksissa :/ kannattaako huolestua?

Vierailija

Koiralla on suupielessä turvonnut patti ja silmäkulmat punottavat sekä turvottavat. Omasta mielestä koira ei ole työntänyt päätä mihinkään tai syönyt mitään sopimatonta, tai siis ainakaan sille ei ole annettu mitään, mutta voisiko olla kuitenkin joku allerginen reaktio? Pelottaa, ettei ole mitään vakavaa. Lähimpään eläinlääkäripäivystykseen on yli 100 km matkaa. Odottaisitko itse kuitenkin huomiseen, jolloin pääsisi normi eläinlääkäriin?

Kommentit (10)

Vierailija

Joskus kasvaimet voivat kasvaa tosi nopeasti. Mast-solukasvaimet erittävät histamiinia, joka aivastuttaa ja kutittaa koiraa (allerginen reaktio). Toivottavasti kyseessä joku vaaraton pahkura, joka laskee itsestään parin tunnin sisällä. 

Vierailija

Jos vaikuttaa allergiselta reaktiolta (voi tulla vaikka hyönteisen puremasta) niin kyypakkaus on hyvä ensiapu.

Oma koirani heräsi yhtenä aamuna näyttäen sharpeiltä, soitin neuvoa ja annoin kyytabletit, turvotus laski ja kaikki ollut sen jälkeen ok.

Päivystyssoitto olisi varmaan fiksu tuossa tilanteessa.

Vierailija

koira oksensi kerran, joten epäilen että on syönyt jotain ja sai allergisen reaktion. Tarkkailen tilannetta. Asuinkunnassamne ei ole eläinlääkäripäivystystä tähän kellonaikaan, joten sitten pitäisi lähteä tosi pitkälle jonottelemaan.. Vaikeaa kun ei osaa sanoa pitäisikö olla kovin huolissaan vai ei. Olen usein ennenkin ollut "turhaan" huolissani ja useimmat vaivat ovat menneet ohi itsekseen. Pelottavaa kun ei tiedä..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat