Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

tekisittekö toisesn lapsen tässä tapauksessa?

1 vai 2

Meillä on 2v poika ja olemme hyvin onnellisia, elämä on mahtavaa ja voimavarat riittää hyvin ja isovanhemmat pyytävät lasta yökylään yms.

Meillä vanhemmilla ei ole minkäänlaista vauvakuumetta, mietimme kuitenkin toista lasta monesta syystä esim. Lapselle seuraa aikuisena sekä lapsena ja lapsen kasvatus olisi helpompaa (ei niin keskipiste, oppii jakamaan). Mutta meillä vanhemmilla hinkua saada toista lasta. Ollaan yritetty kuitenkin aktiivisesti yli puolivuotta ja nyt rupesin miettimään että miksi ja kannattaako??

Kommentit (7)

Vierailija

En tekisi jos elämä sujuu hyvin eikä vauvakuumettakaan olisi.
Itsellä 3 lasta ja onhan tää ihan eri kuin jos olisi vain yksi lapsi.
On noista seuraa toisilleen mutta kyllä huomaan että lapset kaipaa paljon kahdenkeskistä aikaa.
Lisäksi taloudellisesti on tiukempaa kun pitää ostaa kaikkia kertaa kolme.
Myös hoitoon saaminen on hankalampaa.
Välillä haaveilen siitä kuinka helppoa olisi jos lapsia olisi vain yksi!
T: Äiti joka kuunnellut koko päivän lasten tappelua ja riehumista..

Vierailija

Minulla on kaksi lasta, eikä vielä kertaakaan vauvakuumetta :-) Molemmat lapset ovat kuitenkin suunniteltuja ja toivottuja, joten mielestäni ei ole oleellista onko sinulla vauvakuume. Oleellista on että mikä on mielestäsi sopiva lapsiluku teille? Yksikin lapsi on riittää, ei lapsia tarvitse olla kahta tai useampaa. Kaduttaisiko teitä myöhemmin, jos ette nyt yrittäisi vielä toista?

Vierailija

Eivät sisarukset välttämättä pidä toisilleen seuraa, etenkään jos ovat luonteeltaan kovin erilaisa. Puolisoni ja sisarensa heitte!ivät toisiaan nuorena keittiöveitsillä, nykyään tulevat toimeen samassa huoneessa jouluaterian verran. Itse olen ainokainen, ja meillä on vain yksi lapsi, nyt teini, jolla on aina ollut ylenmäärin kavereita seuraksi, kuten minullakin. Vauvakuumetta ei koskaan ollut. Eli lyhyesti, en tekisi.

Vierailija

Kiitos vastauksista. :) meillä vaakakupissa siis 1 tai 2 lasta. Ei missään nimessä enempää. Mietin tässä että oliskohan olemassa joko paras ikäero näille kahden jos nyt lahteen lapseen päätyisi. Mietin, että jos lapsillä ikäeroa 3vuotta niin saako parisuhde olla tarpeeksi kauan ykkösenä ennen toista vauva vuotta ja sit taas jos ikäero olis 5 vuotta niin kun esikoinen on oppinut viihtymään kavreiden kanssa niin alkaa vauva aika alusta!! Ap

Vierailija

Ei tietenkään toista lasta, jos ei sitä halua. Onhan sillä todennäköisesti vaikutusta siihen, millainen suhteesta tulee. Jos arvelet, että toinen lapsi on sinulle tärkeämpi, tulee sisarussuhteestakin todennäköisesti vaikea, eikä toisesta lapsesta ole sitä hyötyä, mitä ajattelet siitä olevan. Jos motivaatio on heikko, jaksat huonommin, kun se pikkulapsi arki kumminkin on aika rankkaa. Voihan tunne vielä muuttua, kun esikoinen kasvaa. Ei se isompikaan ikäero huono ole.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat