Kerro mahdollisimman rehellisesti / totuudenmukaisesti millaisia oli sinun

äite

ensimmäiset päivät ja ensimmäiset viikot, kun kotona oli taapero ( 2 - 2,5v ) ja pieni vauva? Hyvät ja toimivat vinkit arjen sujuvaan pyörittämiseen myös kelpaavat.

Kun itse kyllä jännitän tulevia hetkiä kahden pienen kanssa. En jännitä millainen vauva mahtaa olla, vaan sitä, kun tuo isompi on edelleen niin tuhottoman vilkas ja levoton - ei yhtään hetkeä ole paikallaan ( tietysti on vielä niin pieni ja kuuluu ikään ) vaan koko ajan vaeltelee täällä sisällä sinne tänne. Mieluiten tykkää olla jossain muualla huoneessa missä muu perhe on. Ja sitten saa olla aina hakemassa takaisin muitten seuraan.

Alkaa yhä enemmän tuntua siltä, että voi, kun saisi keittiön ja olkkarin väliin turvaportin, niin penska pysyisi täällä olkkarissa eikä olisi aina keittiössä jotain tonkimassa ja räveltämässä. Mutta tuo on sula mahdottomuus, ei tuollaista porttia pysty mitenkään rakentamaan, sen kyllä tiedän.

Siihenkin kyllä varaudun, että osa päivästä menee isomman "tuhojen" siivoamiseen, koska kyllä vauvan tarpeet ( nälkä, pissa ja/tai kakka vaipassa ) tiettyinä hetkinä ohittavat isomman tarpeet. Niin sillä aikaa, kun hoidan vauvaa, taatusti isompi on jo saanut aikaiseksi vaikka mitä "kivaa".

Kommentit (2)

Vierailija

Ihan ekaksi, ihan varmasti jonkin portin pystytte kyhäämään. Ei ehkä kaunista jos budjetti ei ole valtava, mutta tuskin jäänee kovin pitkäaikaiseksi ratkaisuksi - 3,5-vuotias tottelee jo ihan eri tavalla kuin taapero. Eli jos koet että tilan rajaaminen portilla voi auttaa niin mars suunnittelemaan porttia! Siskollani on tosi leveä oviaukko olohuoneeseen, kaikki tarpeeksi leveät koiraportit maksoivat ihan hunajaa. Ostivat tavallisen koira/lapsiportin ja puutavarasta nikkaroivat sitten samankorkuiset ''aidat'' jatkopaloiksi portille. 

Meillä taas porttina toimi matkasänky, jonne lastasin kahvakuulan painoksi jottei taapero jaksa siirtää sitä :D Tuo oli siitä helppo verme että sen sai nopeasti piiloon ja pois tieltä esim. siivotessa, ja matkasänky toimi myös leikkikehänä pesuhuoneessa jos halusin suihkutella rauhassa. 

Tärkein neuvo varmaan on olla armollinen itsellesi: päivän missio on pitää lapset ruokittuna ja hengissä, kaikki muu on ekstraa! Muista myös vaatia itsellesi oma hetki joka päivä, kun mies tulee vaikka kotiin niin ainakin puoli tuntia saisit olla ihan rauhassa (äläkä käytä sitä mihinkään siivoamiseen vaan juot rauhassa kahvit tai käyt oikein pitkässä suihkussa...)

Tsemppiä!

Vierailija

Ensimmäiset viikot olivat hyvin rauhallisia, kun vastasyntynyt pääosin nukkui. Härdelli siitä tuli vasta sitten kun vauva kasvoi ja alkoi liikkumaan. Hyvällä arjen suunnittelulla pärjää pitkälle ja ruoka-asiat kun hoitaa niin, että on jotain varalla, minkä voi vaan lätkäistä mikroon tarvittaessa.
Toinen lapsi oppii rytmit helpommin, kun ensimmäisen kanssa on pakko ylläpitää jotain säännöllisyyttä. Siinäpä se sitten alkaa rullaamaan hetken kuluttua ihan omalla painollaan.
Onnea uudesta perheenjäsenestä ja tsemppiä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat