Kanien murtumat

Vierailija

Kertokaa kokemuksia kanienne murtumista: miten paha?eläinlääkärin mielipide? mitä murtumalle tehtiin? käyttääkö kani nykyään jalkaansa täysin?

Kommentit (13)

Vierailija

Riippuu murtumasta ja miten pahasti murtunut. Esim murtunut etujalka ihan varmasti parantuu kunhan vaan hoidetaan mahdollisimman pian. Mikä kanilla on murtunut ja milloin?

Vierailija

Kanilla murtui maanantaina kantaluu vas. takajalasta. Tiistaina sai kunnan eläinlääkärin arvion ja hän löysi haavan kantapäästä ja hoiti haavan ja kääri sen. Antoi pistoksena pitkävaikutteisen antibiootin ja kipulääkettä. Hänkin epäili murtumaa.

Keskiviikkoillaksi otimme ajan kauempaa yksityisklinikalta jossa oli mahd. tehdä tarkemmat tutkimukset. Ell. totesi tunnusteluvaiheessa jo murtuman. Kani röntgenkuvattiin, missä näkyi murtuma ja luun pää aika lähellä haavaa. Haava hoidettiin ja lastoitettiin. Lasta käydään viikottain vaihtamassa ja kani saa joka ilta kipulääkettä. Aluksi liikkuminen jalka paketissa tuntui haparoivalta, mutta tällä hetkellä kani liikkuu paremmin ja syö. Eli kipsistä huolimatta liikuskelee häkissään ja makoileekin. 

Ell. totesi, että käyttökelpoiseksi saaminen vaatisi leikkauksen ja lastoituksessa on hyvin todennäköistä että luutuu jotenkin virheasentoon. Mutta ei välttämättä vaikuta kanin elämään muuten, kun on luutunut ja ei enää aiheuta kipua vaikkei jalkaa sinänsä käyttäisikään. 

Vierailija

Moi, meidän kani katkaisi etujalkansa aikoinaan kun hyppäsi häkkiin ja etujalka jäi pinnojen väliin. Se vaati leikauksen jossa asetettiin jotain rautaa jalkaan. Vaihtoehtona oli ikiuneen nukuttaminen. Me lähdettiin tuohon kalliiseen operaatioon ja vaikka sinne ne naulat laitettiinkin, niin kipsi ei pysynyt paikoillaan vaan sitä jouduttiin muokkaamaan pahimmillaan päivittäin. Kaikesta huolimatta luu luutui vinoon ja jalka jäi käyttökelvottomaksi. Kani eli noin kahdeksanvuotiaaksi ja pystyi elämään näinkin. Jälkikäteen mietin että olisiko ollut paras amputoida koko tassu heti? Paljon vaivaa, aikaa ja rahaa hoito vei.

Vierailija

Ohoh :o eli aina leikkauskaan ei tee jalasta käyttökelpoista.. Mukava kuitenkin kuulla, että jalan kunnosta huolimatta kani pystyi elämään pitkän elämän :)! 

Vierailija

Murtuma ei lupaa kanille hyvää. Ei pysty olemaan paikallaan, joten murtuma ei luudu oikeaan asentoon ja varmasti kipuilee koko lopun elämän. Yrittäkää päästä irti tuosta bambifikaatiosta. Lemmikki ei ymmärrä sitä, että te rakastatte sitä niin kovasti, että annatte sen kärsiä jopa pitkiäkin aikoja. Mulla on itsellä ollut paljon kaneja ja muita pikkueläimiä, ja oon yrittänyt aina miettiä, mikä on sen kanin elämänlaadun kannalta parasta. Onko se kivuliaat ja hankalat hoidot ja ehkä loppuelämä kivun kanssa, vai eutanasia. Mua vitutti aikoinaan suunnattomasti, kun yksi kaveri hoiti kaniaan vähän vasemmalla kädellä, mutta sitten, kun kani loukkasi jalkansa, piti leikata jalka, ja leikkaukseen se kani sitten kuolikin, kärsittyään ensin monta päivää. Olisi satsannut siihen kaniin silloin terveenä, eikä pitänyt vain häkissä ja aina pitkälle talveen ulkona ilman kunnollista suojaa.

Vierailija

Kani ei ole häkkieläin. Vituttaa ihmiset jotka muka hoitaa kaniaan hyvin mutta silti pistää sen elämään koko ikänsä häkissä.

Vierailija

Leikkaukseen emme kania laita. Tuo vain lisää kipua ja riskejä sellainen mukanaan. Parempi nyt kokeilla lastoitusta ainoastaan, ei mitään leikkauksia :).. 

Vierailija

Meillä murtui aikanaan kanilta etujalka, se leikattiin, sinne laitettiin jonkunlainen metallipinni tukemaan. Kipsi oli en muista kuinka pitkään mutta meillä kaikki sujui oikein hyvin ja kani eli vielä monta vuotta. Jalka oli ihan kunnossa.

Vierailija

Mukava kuulla, että kanin jalka toipui hyvin onnistuneesta leikkauksesta ja pystyi jatkamaan elämää :)?

Kauanko kaneillanne on mennyt aikaa luutumisprosessiin?

 Eli murtui viime ma ja lastoitettiin viime ke. Eilen ell. mukaan kuuluu vielä sellaista ääntä että murtunut on, eikä se toki hetkessä luudukkaan :) ... 

Meillä täytyi eilen käydä vaihtamassa  kunnallisella lasta kaiken varalta, kun taustalla oli kastuminen jo 1. iltana/yönä lastoituksen saatuaan. Kuitenkin sieltä paljastui siisti, vuotamaton haava, lastoitus ei ollutkaan kastunut vaikka niin luulin :) .. Menin siis kanin huonontuneen juomisen ja "kuumeisuuden" vuoksi, mistä ajattelin että nyt on haava alkanut märkimään. Kuitenkin lääkkeet olivat vetäisseet masun löysäksi ja pyllystä paljastuikin myös löysää kakkaa, mitä oltiin myös havaittu.Masun tasapainottamiseksi nyt terveen kanin papanoita sekä bulgarialaista jugurttia. Lisäksi alkaa saamaan antibioottia, minkä olin jo eilen aamulla soittamalla pyytänyt eläinlääkäriltä paikalliseen apteekkiin. 

Vierailija

Onko vinkkejä, kun bulgarialainen jugurtti ei maistu? Kannattaako maustaa esim. rouhentamalla omaa kanin ruokaa joukkoon? Kani oli sylissä pyyhkeeseen rullattuna ja pidin niskassa kättä ettei päässyt pötkimään niin pahasti pakoon, kuin ensimmäisillä yrittämillä vaikka pyyhkeessä olikin osittain.. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat