Talvivauvan vaatehankinnat

momtobe

Moikka! Vauva syntymässä helmikuussa, ja mietin että mitä kaikkea vaatetta olisi vielä tarpeellista hankkia. Tähän mennessä on jo paljon vaatetta hankittu, ja joitakin varmasti myös ylimääräisiä monen mielestä mutta eipä se mitään! Tuntuu vain, että jotain olennaista olisi varmasti unohtunut/jotakin ei olekaan tarpeeksi. Jos joku osaisi auttaa mitä kannattaa vielä vauvaa varten vaatteista hankkia, laitan listaa mitä jo hankittuna on :)

- toppapuku 56 kokoa
-sukkia 10kpl ihan pientä kokoa, hiukan isompaa kokoa 3kpl
-sukkahousuja koko 50-56 4kpl, koko 62 3kpl
-yöpukuja koko 50 2pkl, koko 56 4kpl, koko 62 1kpl
-muutama ohut kankainen pipo enemmänkin sisäkäyttöön, tullut mukana joissain vaateseteissä
-kypärämyssy koko 62 3kpl (olisiko pienempikin tarpeellinen?)
-toppahanskat + toppakengät äp mukana 1kpl
-ulkohattu koko 56 2kpl
-huppari koko 50 1kpl
-paita koko 50 1kpl, koko 62 4kpl
-"nallepuku" 56 2kpl
-kokopotkari 50 1kpl, 56 1kpl, 62 3kpl
-puolipotkari 50 4kpl, 56 5kpl, 62 5kpl
-body 50 4kpl, 56 10kpl, 62 5kpl, 68 5kpl
-villapaita 56 1kpl, 68 1kpl
-äp toppapuku

siinäpä vaatteet oikeastaan.. mietin jotain villapukua? olisikohan tarpeellinen.. tai yleensä jotain mitä toppapuvun alla pitää talvella. Kiitos hirveesti etukäteen jos joku osaa kokemuksen perusteella sanoa tarpeellisia :)

Kommentit (7)

Vierailija

Vastasyntyneelle ennemmin kunnon lämpöpussi vaunuihin / turvakaukaloon kuin mitään toppahaalareita, ei tänä talvena juuri ehdi noiden ulkopuolella ulkoilla kuitenkaan, ja pukeminen on aika paljon helpompaa. Fleecehaalari on kätevä vähän keväämmällä. Äitiyspakkauksen haalarilla voi aloitella sitten ensi talvena. Muuten vaatetta on ihan tarpeeksi, ja kyllä niitä saa sitten vauvan synnyttyäkin. Onnea odotukseen!

Vierailija

Komppaan tuota kakkosen mainitsemaa lämpöpussia, etenkin turvakaukaloon! Oli tosi kätevää sujauttaa vauva vain sisävaatteissa pussiin (tietty hattu & hanskat myös), ja sitten menoksi. Pussia ei edes tarvinnut irrottaa kaukalosta vaan oli siinä aina valmiina.

Itse käytin äitiyspakkauksen toppahaalaria myös vaunuissa - meillä oli pieni vauva ja puku oli aivan liian iso, mutta toimi tällaisenaan "unipussina". 

Hyvin sulla näyttää vaatteita olevan, pitäisi pärjätä. Meillä käytetyimpiä sisävaatteita oli bodyt ja puolipotkarit. Riippuu niin hirveästi vauvan koosta, miten pitkään pienet koot menevät. Meillä 62 cm meni vasta puolivuotiaana, ja itselläni oli liian vähän ihan pieniä (50cm) vaatteita. Kaverilla taas oli juuri päin vastoin. Sulla on kaikkia kokoja, joten ehdit hyvin ostaa lisää tarpeen vaatiessa kun vauva on syntynyt. Onnea tulevaan. :)

Vierailija

Pitkähihaiset bodyt talvella. Vaunuissa se lämpöpussi on hyvä. Ei kannata mitään minikenkiä hankkia hankala laittaa jne...

Vierailija

Body, jossa hihansuut saa saa auki ja kädensuojaksi pussukkamaisesti on hyvä vauvalle. Näin vauva ei pääse raapimaan itseään. Vauvan kynsien leikkuuta ei suositella ekan parin viikon aikana, sillä kynsi voi tulehtua.

Ilmeisesti eka vauva teillä.. Saat varmasti ekalle vauvallesi lahjoina vaikka mitä vaatetta. Älä nyt vaan enempää mitään ostele:)

Vierailija

Aika paljon rahaa olet hukkaan heittänyt, jos vielä olet uutena kaikki ostanut. 

Mulla syntyi helmikuussa tyttö ja en ostanut toppapukua, koska ei tarvinnut. Ja asumme savossa.

Vierailija

Sulla on reilusti jo kyllä vaatteita vauvalle. Itsekin ostelin aika paljon etenkin kirppiksiltä, vaikka ei ollut mitään hajua erilaisten vaatteiden käytännöllisyydestä tms. Esimerkiksi pään yli vedettävät bodyt eivät olleet meillä hyviä. Parhaimmat bodyt olivat kietaisumalleja neppareilla, ei nyöreillä, ja ekat kuukaudet tosiaan sen malliset joissa hihat saa kiinni.  Mä käytin nallepukuja "välikerroksena" toppapuvun/makuupussin sisällä. Ostin siis sellaisen puvun josta sai lahkeet + pussin, koska ääpeen puku oli aivan liian iso, seuraavana talvena taas liian pieni...kaukaloon ostin oman, vähän ohuemman puvun, joka oli hyvä esim. kun autoilimme tai olimme jossain kaupoilla, jolloin paksu toppapuku olisi ollut liian kuuma tuolle kuumakallelle.

Vierailija

Niin ja yökkärit vetoketjulla mieluummin kuin lukuisilla neppareilla! Öisin varsinkin jos piti hämärässä vaihtaa vaippa niin oli paljon helpompi ja nopeampi jos oli vetskariyökkäri. Välttämättä vauva ei edes herännyt vaipanvaihtoon.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat