Tunnetko henkilön jonka ei olisi pitänyt lisääntyä?

Vierailija

Tunnetko henkilön jonka ei olisi pitänyt lisääntyä?

Kerätään tähän tarinoita parhaista vanhemmista ikinä.

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Tiedän narkkarin jonka piti tupakoida raskauden aikana jottei tekisi niin kovasti mieli huumeita - nykyäänkin vielä ryypiskelee ties missä ja lapsi on hoidossa yleensä miehellä. Ja kyllä, ovat lasun tarkkailussa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No peilistä katselee yksi sellainen.

haluatko kertoa lisää?


Riittääkö jos mainitsen sukurasitteina periytyvät sydän- ja verisuonitaudit, skitsofrenian, alkoholismin ja muut sellaiset mukavat?
Vissiin kirottuja ollaan koko suku, mutta pitäähän meitäkin kai olla että on huono esimerkki teille muille

Vierailija

Tunnen erään naisen, entinen naapurini 90-luvulla. Kaikki 3 lasta otettu huostaan. Pubiruusun perikuva jo nuorena. 2 lasta ekalle miehelle, otettiin molempien juopottelun takia pois. Sitten muutama vuosi taukoa, taas lapsi, tällä kertaa uusi mies (viinamäen miehiä). Lapsi vaelteli öisin kerrostalon käytävillä n. 2-3 vuotiaana, lopulta huostaanotto, eräs naapuri otti tytön asuntoon. Tämän jälkeen erosi taas tästä miehestä ja meni pikavauhtia naimisiin. En tiedä, onko tälle miehelle lasta tehnyt. Muutin eri kulmille viimeisin liiton aikoihin.

Vierailija

Lähimpänä lienee yksi tuttu jolla elämänhallinta vähän hukassa. Monta (yli 5) lasta monen (yli 4) miehen kanssa, lasten isistä monet ei kuvioissa, pieni asunto (pieni 3 h + keittiö, en edes tiedä missä ne kaikki lapset on mahtuneet nukkumaan) joka täynnä kamaa (hoarding-taipumus naisella), vissiin kaikki paitsi nuorin lapsi huostaanotettu... Lapsia tuli kun ehkäisy oli "vaikeaa", tykkää kyllä vauvoista joten en tiedä kuinka monia lapsi on tarkoituksella ja kuinka moni ei. Sinänsä voisi varmaan olla ihan hyvä vanhempi jos saisi nuo muutamat jutut kuntoon, ei ole esim. päihdeongelmia. Mutta omissa tutuissa tämä on lähin tapaus, jonka olisi ainakin pitänyt rajoittaa lisääntymistään.

Vierailija

Aika ylimielinen kysymys. Tässä ei puhuta vain huonoista vanhemmista vaan myös vanhempiensa virheisiin syyttömistä lapsista. Monen lapsen elämä voi olla rankkaa, mutta en lähtisi silti sanomaan, että jonkun lapsen olisi ollut parempi jäädä kokonaan syntymättä. Itselläni esimerkiksi on hyvin vaikea ja rikkonainen tausta, vanhempani ovat juuri sellaisia, joista sanotaan, ettei sellaisten ihmisten pitäisi tehdä lapsia. Olen itse kuitenkin yhteiskuntakelpoinen ja onnellinen ihminen. Olisiko minun pitänyt jäädä syntymättä?

Vierailija

En sano kenestäkään, että ei pitäisi lisääntyä, koska kun lapsi on jo olemassa, se on aina arvokas ja sen olemassaolo on hyvää.

Mutta lisääntymisen motiiveja ajatellen ihmettelen masentuneiden lisääntymistä, siis niin vaikeasti masentuneiden, että puhutaan jo itsemurhan harkitsemisesta, kuolemanhalusta ja sellaisesta perusasenteesta, että elämä on perseestä. Jos kokemus elämästä on se, ettei sitä pitäisi olla, millä perusteella on moraalista hankkia lapsia?

Muiden sairauksien ja tilojen kohdalla en kyseenalaista lisääntymispäätöstä, koska ihminen voi olla vaikeastikin esim. vammainen ja silti olla elämänhaluinen ja kokea elämänsä mielekkääksi ja sen vuoksi hankkia omiakin lapsia sillä itsestään selvällä asenteella, että vaikeuksista selvitään ja elämä on ihanaa. 

Sitäpaitsi kaikillahan on jotain kremppaa ja terveydellistä sukurasitetta. Jos sillä perusteella lähdettäisiin lisääntymistä kyseenalaistamaan, niin eihän kenenkään olisi järkevää lisääntyä! Sairaudessa ja vammaisuudessa on kyse vain aste-eroista, ei kategorisesta erosta. Kaikki ollaan samassa veneessä sen suhteen.

Mutta masennus, joka iskee itse elämän mielekkyyden kokemiseen, on minusta ihan aiheellinen kyseenalaistuksen paikka.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Monen lapsen elämä voi olla rankkaa, mutta en lähtisi silti sanomaan, että jonkun lapsen olisi ollut parempi jäädä kokonaan syntymättä.
Tietenkin olisi. Meidän kaikkien olisi parempi olla syntymättä. Eihän silloin ole ketään, joka jäisi harmittelemaan menetettyjä kokemuksia. Sen sijaan se, ettei kukaan joudu kärsimään (niin kuin jokainen elävä joutuu), on jo itsessään myönteinen asia.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat