Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lapsiperheilläkö ei hyvä suomessa

Vierailija

Kuulee usein valitettavan että lapsiperheillä on huonot olot suomessa. En kyllä voi ymmärtää.
Nykyään on jos jotain etuja lapsiperheille.
Vanhempainraha, isyyspäiväraha, toimeentulotuki, kotihoidontuki, yksityisenhoidontuki, elatustuki, sairaanlapsenhoitotuki, asumistuki ja vielä korotettuna moni tuki jos on yksinhuoltaja.
En ihmettele että lapsia tehdään enemmän kuin ennen.
Noissa tuissa läheskään kaikissa ei katsota perheen tuloja kun niitä maksetaan. Mielestäni hallituksella pitäs nyt olla kanttia ja laittaa kaikkiin tukimuotoihin tuloraja lapsilisiä myöten. Ja silloin voisi vaikka korottaakin vähän joitakin tukimuotoja.
Jotenkin tulee väkisinkin mieleen että nykyisin elatusvelvollisuus on laitettu yhteiskunnan harteille ei enään perheille. Enkä kyllä ihmettele enään miksi suomessa on niin paljon yksinhuoltajaperheitä.
En ole kateellinen, mutta ihmettelen kylläkin tätä maailmanmenoa väkisinkin.

Kommentit (1)

Vierailija

Juurihan on ollut uutisissa, että syntyvyys laskee. Lapsia syntyy nyt enää 1,7 lasta naista kohden, mikä tarkoittaa että ilman maahanmuuttoa väkimäärä laskisi. 

Suomen lapsiperhetuet eivät Euroopan mittakaavassa ole mitenkään hyvät, muihin Pohjoismaihin verrattuna ne ovat suorastaan huonot. Esim. Ruotsissa pidemmät vanhempainvapaat, enemmän isyyslomia, halvemmat päivähoitomaksut. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat