Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Minkäikäinen peseytyy itsenäisesti?

Vierailija

Olen vielä auttanut lapsiani peseytymään, mutta missäs iässä olisi sopiva siirtyä taka-alalle? Kylpevät usein yhdessä, ja pienempi tietty tarvitsee apua, niin samalla tulee isompikin pestyä. Rupesin kuitenkin miettimään, että jääköhän jälkeen jos ei tuossa asiassa itsenäisty..

Kommentit (4)

Vierailija

Vähän ennen kouluikää ihan kokonaan ovat hoitaneet. Ehkä siinä nelivuotiaasta peruspesut jollain tavoin, mutta vähän tarkkailun alla kuitenkin. Lapsenhan ei oikeastaa tarvitse suihkussa pestä kuin alapää, kainaloita ei tarvitse huomioida, jalkaterätkin huuhtoutuvat itsestään. 

Pelkällä vedellä saa hyvän lopputuloksen ennen murrosikää eli saippuaa ei välttämättä tarvitse eikä hiustenpesuun shampoota kuin kerran kuussa ehkä. 

Vierailija

Tyttömeme ovat pesseet 4-vuotiaasta saippualla jalkansa ja varpaanvälit ja alapään vedellä. Pitkien hiusten pesu ja hoitoaineet itsenäisesti 6-7 vuotiaana. Kokosuihku ei-hikoavalla atoopikolla kerran viikossa ja toisella 5- vuotiaalla tytöllä kaula-niska pestään nestesaippualla joka päivä. Autan tässä hiusten takia.

Vierailija

No näin kurakeli aikaan kyllä 6-vuotiaalatakin saa pestä kuraroiskeita naamasta suihkussa.Ohjeistan vieressä ja katson että paikat tulee pestyä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat