En enää hoida täitä, koska ei niitä kuitenkaan saa pois

Täti Täi

Vähän näyttää siltä, että täit ovat tulleet Suomeenkin kuin jäädäkseen - ei niitä saa kuin vain hetkeksi pois ja kohta niitä on taas kaikkien päissä.

Olen kyllästynyt tähän rumbaan ja päätin, että en enää jaksa nähdä moista vaivaa. Olkoon nuo saamarin lutikat lastemme päissä, kun kerran ovat.

Kokemuksia kuinka nopeasti noihin tottuu ja miten työpaikalla ja kouluissa reagoidaan asiaan?

Nimim. "täiden ystävä"

Kommentit (8)

Vierailija

Ei niitä hoitaa kannatakaan vaan tuhota. Voi olla ettet ole saanut kaikkia tapettua ja yksilöitä on jäänyt lisääntymään. Miten olet toiminut kun olet havainnut täitä?

Vierailija

Mukavaa kun kouluissa sinun lapsesi kylvävät niitä täitä ympäriinsä. Kohta on koko koululla täiongelma. Saisit täit tapettua, jos hoitaisit asian kerralla kuntoon. Ei mitään poppakonsteja, vaan ihan täikampa ja shampoo käyttöön. Kampa on ehdoton että saat saivareet pois tukasta.

Kasva aikuiseksi ja hoida asia.

Vierailija

Tää nyt on provo, mutta ei niitä täitä nyt niin hirveästi ole. Meillä ei ole ollut koskaan. Kun lasten koulusta/päiväkodista on tullut varoituksia ryhmässä olevista epidemioista, ollaan pesty jo varuiksi täitä estävällä shampoolla (apteekista), pidetty tukat kiinni jne. En usko, että joku haluaisi lastensa päiden olevan täynnä täitä.

Vierailija

Terveyskirjastosta kopioitua:

Päätäitartunnan itsehoito

Päätäit voidaan hoitaa monella eri tavalla. Pitkään käytössä on ollut kaksi hyönteisten torjunta-ainetta, permetriini ja malationi. Permetriiniä tai malationia sisältävällä täisampoolla pestessä sampoon annetaan vaikuttaa kymmenen minuuttia. Käsittely uusitaan viikon kuluttua. Permetriini sopii yli puolivuotiaiden ja malationi yli kaksivuotiaiden lasten hoitoon. Hoitoon voi käyttää myös malationiliuosta, jota hierotaan hiuksiin ja pestään pois tavallisella sampoolla 12 tunnin kuluttua. Käyttörajoitukset ovat samat kuin malationisampoossa. Permetriinin käyttöön ei tiettävästi liity lisääntynyttä riskiä sikiöhaittoihin raskaana olevilla eikä se ole este imetykselle. Malationin käytöstä raskauden tai imetyksen aikana on vain rajallisesti tietoa ja hoidosta on syytä keskustella lääkärin kanssa. Markkinoilla on myös liuoksia, joissa tehoaineena on silikoniyhdiste, dimetikoni. Silikoniyhdisteen vaikutus perustuu sen ominaisuuteen estää veden haihtuminen täin elimistöstä. Aikaisemmin vallalla olleesta teoriasta täin ilmanottoaukkojentukehduttamisesta on luovuttu. Silikoniyhdisteet sopivat kaikenikäisille ja myös raskauden ja imetyksen aikana. Kaikkia perheenjäseniä ei hoideta automaattisesti, vaan ainoastaan todetut tartunnat. Tosin, jos vuoteensa jakavasta pariskunnista toisella todetaan päätäi, on toisenkin samanaikainen hoito viisasta.

Saivareiden poistoon käytetään tiheäpiikkistä täikampaa. Kampausta jatketaan hoidon jälkeen joka tai joka toinen päivä kahden viikon ajan. Kampa pestään käytön jälkeen kuumalla vedellä. Myös föönauksen on sanottu poistavan saivareita. Päähineet ja vuodevaatteet pestään 60-asteisessa vedessä pyykinpesuaineella. Pesua kestämättömät vaatteet ja esineet suljetaan muovipussiin kahdeksi viikoksi. Täit kuolevat sinä aikana. Myös pakastaminen yön yli tappaa täit.

Lasten päätäitartunta on hyvä ilmoittaa päiväkotiin tai kouluun ja kavereiden vanhemmille. Pipot ja kaulaliinat pidetään oman takin hihassa.

Vierailija

Ongelma tuleekin siinä että vaikka kuinka ITSE häädät täit pois niin AINA löytyy se yksi oppilas tms jolta ne tarttuu uudelleen ja uudelleen...
Terv. Se joka on tänä syksynä tehnyt jo 3 täihäätöä ja aina ihan kunnolla....

Vierailija

Opetelkaapa laittamaan ne pitkätukkaisten lastenne hiukset kiinni. Sekin auttaa jo paljon. Tutkitusti täit leviävät erittäin huonosti esim. tekstiilien välityksellä, mutta erittäin tehokkaasti läheisessä ihmiskontaktissa. Eli kun siellä koulussa ne pitkätukkalapset pitävät hiukset auki ja sitten työskentelevät päät lähetysten koulutehtävien parissa tai halailevat toisiaan, niin silloin on täille koittanut otollinen hetki vaihtaa maisemaa.

Vierailija

Hoitamatta jättäminen poikii lasun.

Ei meilläkään koskaan ole ollut täitartuntaa, vaikkei olla edes käytetty mitään estoshampoota. Tytöllä hiukset kiinni ja pipot hihaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat