Kääk! Sämpylät paistuu liikaa, mitä teen?!
Ok. Tilanne nyt päällä.
Sämpylät uunissa, vielä 10min pitäisi olla, mutta pinta on jo nyt tumma!
Mitä teen:
a) Lämpö pienemmälle loppuajaksi
b) lämpö sama mutta sämpylät alaosaan
c) folio päälle jotta eivät tummu liikaa
d) jotain muuta, mitä?
Kommentit (8)
Huh, tilanne ohi. :D
Laskin lämpöä ja otin pari minuuttia aiemmin ulos.
Vähän rapsakkaa ja tummempaa mitä oletin lopputuleman olevan, mutta vaikuttaa muutoin ihan hyvältä.
Netissä luki että kypsyys selviää kun koputtelee pohjaan, koputtelin, mutta kukaan ei huomannut kertoa että miltä sen koputuksen pitäisi kuulostaa?
Nyt kopina on bassompi, mitä esim. puuta koputtaessa. Kypsä vai raaka?
Leipominen on vaikeaa. :(
ap
Mitä ihmeen sämpylöitä leivot? Itse pidän sämpylöitä uunissa sen 10 minuuttia. Sulla on jo tummat sämpylät ja pitää vielä 10 min. paistaa.
Vierailija kirjoitti:
Mitä ihmeen sämpylöitä leivot? Itse pidän sämpylöitä uunissa sen 10 minuuttia. Sulla on jo tummat sämpylät ja pitää vielä 10 min. paistaa.
Näitä pidetään 30min, paitsi mun versioita ehkä sen 25min sattuneesta syystä. Ei ollut perusohje sämpylöille. :)
ap
Vierailija kirjoitti:
Netissä luki että kypsyys selviää kun koputtelee pohjaan, koputtelin, mutta kukaan ei huomannut kertoa että miltä sen koputuksen pitäisi kuulostaa?
ap
Sämpylän (ja myös leivän) pitää kuulostaa koputtaessa ontolta, silloin se on kypsä.
Terveisin, leipuri
Anna ne naapurin kakaroille lätkä-limpuiksi.