Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vesimaksu yhdeltä hlöltä 60e/kk!!?

Vierailija

Voiko olla mahdollista että vesimaksu on 60e kuukaudessa yhdeltä henkilöltä? Asun siis yksin ja en omista astianpesukonetta, pyykinpesukonetta tai saunaa. Asunnossa on siis huoneistokohtainen mittari.

Vähän on alkanut ihmetyttää noin suuri vesilasku. Käyn kerran päivässä suihkussa, hiukset pesen 3-4 x viikossa.

Paljonko muilla on vesilaskut kuukaudessa?

Sivut

Kommentit (75)

Vierailija

Vesilasku on yleensä enintään 25 euroa kuukaudessa/henkilö.

Ota yhteyttä isännöitsijään. Tuollainen lasku viittaa siihen, että jotain on pielessä.

Vierailija

Paljonko kulutus? Aika paljon voi päätellä siitä, jos on kuluttanut esim 10 kuutiota (= tuhatta litraa) kylmää ja yhden kuumaa muutamassa viikossa, vaikka on ollut viikonloput poissa eikä ole mitään pesukoneita, eikä mikään ole vuotanut.

Syy oli vuoto taloyhtiön tiloissa, ei tarvinnut maksaa.

Jos mittari näyttää aivan kaameita lukuja, pitää selvittää mikä maksaa.

Vierailija

Meillä rivarissa 25e/kk/hlö ja yläkanttiin. Olen katsellut etuovesta muiden samanlaisten asuntojen "vesihintoja", niin ihan kaikissa halvempi, jopa huomattavasti.

Ja meillä ei ole mittaria, eli en siihen voi vedota ja verrata, mutta meillä on jo valmiiksi laitettu "reilusti" maksettavaa. Eli sulla on ihan järkyttävä summa/kk. Pahasti mättää.

Vierailija

Eihän tuossa voi olla vuotoa taloyhtiön tiloissa, jos on oma vesimittari. Nyt ala dokumentoimaan mittarilukemaa. Joka päivän jälkeen ota valokuva tms.

Vierailija

Miksi kyselet asiasta? Onko vesilaskusi noussut yllättäen? Tai oletko nyt muuttanut asuntoon jossa on mittaus?

Kyllä joku suihkussa lämmittelijä tekee helposti tuollaisen kulutuksen, ei tuossa ole mitään tavatonta jos on porsaan tavat suihkussa.

Vierailija

Kyllä nämä lähes poikkeuksetta johtuu siitä että on tuhlailevia vedenkäyttötapoja. Kellota vedenkäyttöaikoja ja vertaa mittarin lukemiin. Vettä kuluu noin 20 litraa minuutissa ja jokuhan voi seistä puolikin tuntia suihkussa, jolloin yhdellä suihkukerralla kuluisi 600 litraa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ihan älytön hinta, ei voi pitää paikkaansa.

Kyllä se voi pitää paikkansa ja luultavasti myös pitää. Keskikertokäyttäjän vedet maksaa noin 30€/kk, mutta ei ole mikään vaikeus kuluttaa vettä kaksinkertainen tai jopa nelinkertainen määrä kuukaudessa.

Vierailija

Tässä tapauksessa ei varmaan oo kyse suihkussa lämmittelijästä. Jos ap olisi suihkussa 20-30min joka ilta, ei korkea lasku varmaan yllättäisi. Eli veikkaan ap:n olevan ihan tavallinen vedenkuluttaja, jonka vesilaskun pitäisi olla 15-25e.

Vierailija

Laskutetaanko teidän taloyhtiössä vesi joka kuukausi. Minä makselen kahden asunnon vesiä. Toisessa velotetaan 14 € kuukaudessa. Toisessa on huoneistokohtainen vesimittari ja laskutus hoidetaan 2-3 kertaa vuodessa. Koska oleskelen tässä jälkimmäisessä asunnossa lyhyempiä aikoja, on vesilaskukin todella pieni, selvästi alle kympin kuussa. Käykö teillä vesimittarin lukija vai ilmoittaako jokainen asunnonhaltija mittarilukemat? Isännöitsijään nyt yhteys ja asia hoitoon!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat