Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Nythän kannattaisi tutkivien tsournalistien alkaa kyselemään näiltä ensimmäisiltä eu-vouhottajilta:

Vierailija

Mitä mieltä ovat nytten Euroopan Avoimista Rajoista? Miten tuo Paavo Mooses Lipponen vaikkapa? Olisiko aika antaa syvähaastattelu asian tiimoilta.

Sitähän ajettiin kuin viimeistä päivää sitä kuinka Suomi ei saa jäädä syrjään ja Suomen pitää olla eurooppalainen (lue: pitää päästä niin kauan kuin mahollista Venäjästä).

Piti olla vapaata liikkuvuutta ja rahan nimenomaan piti liikkua aivan vapaasti ja tuoda työpaikkoja suomeen?? Miten kävi kun raha alkoi liikkua vapaasti? Lähtivät hippulat vinkuen muualle muuten.

Kertokaa vielä uudestaan niitä hienoja visioita, ne oli niin yleviä ja runollisia. Stubb jo nuorena finninaamaisena opiskelijana paasasi yhteisestä eurooppalaisuudesta. Mitenkä nytten, olisko jotain näkökulmaa?

Jos joku erehtyi vastustamaan ja epäröimään koko eu: ta ja vieläpä euroa, niin tuomittiin ihan juntiksi ja toppahousuksi, joka ei tajua maailman eteenpäin menosta yhtään mitään. Sellaiset hiljennettiin ja halveksittiin ihan hiljaisiksi jonnekin Rumpanperän kunnanjohtajaksi.

Ketä muita niitä oli, jotka meille tuota avoimen eu:n ilosanomaa tuuttasivat täysillä korvaan? Muistuuko mieleen nimiä.
Tässähän olisi toimittajilla aika tehdä retrospetiivinen haastattelu: Mitkä olivat ne ideaalit ja unelmat ja miltä nytten näyttää.

Kommentit (4)

Vierailija

Muistan, että Paavo Väyrynen ainakin vastusti. Yritti kovasti pitkittää jotain äänestystä. Muistanko oikein että järjestettiin kansanäänestys,jossa  kansa sai mukamas päättää liitytäänkö vai ei. Mitenkähän tosissaan oltaisiin voitu kieltäytyä liittymästä?

Vierailija

Eikös ne kaikki johtotähdet olleet eu.n päin menossa? Piti tuleman uusia tyäpaikkoja niin helvatisti ja pelkkää vapautta. Ensimmäisinä kesinä, kun ne irlannin paskasakki-mustalaiset leiriytyi tänne ympäriinsä, ni ajattelon jo, et ei tarttis noitakaan katella jos plus normaalit passintarkistukset!

Vierailija

Varmaan suhteellisen vaikeaa saada PeeLipposelta haastista noilla säädöillä. Kaveri kuitenkin vei/veti suomen eu:hun, pyrki suomen pressaksi ja odotteli ihan viime metreille saakka korkeaa virkaa EU:ssa. Eikä kiitosta missään muodossa tullut juurikaan. Että jos sinne nyt sitten toimittaja nauhurinsa kanssa asettuisi kyselemään että miltä nyt tuntuu, niin luulen että se haastattelu loppuisi lyhyeen.

Olisi kyllä hauska lukea jotain aikalaisjuttuja niistä, miten sitä yhteistä eurooppaa hehkutettiin. Ei tullut sitten mieleen kuin jollain ylikireillä supon ukoilla ja vanhoilla poliiseilla, että avoimet rajat tarkoittaa vähän muutakin kuin meidän itsemme vapaata ja mukavaa liikuskelua pitkin maita, helposti ja luottavaisesti, ilman mitään valuutanvaihtoja ja valvontoja...

Vierailija

Nyt sitten aletaan odottelemaan että mitä tuli kylvettyä ja millaista satoa on tulossa. Holtittomasta täysin avoimet rajat koko euroopassa ja johan aletaan Irakissa pakkaamaan laukkuja lähtemään reissuun.

Krp antaa lausunnon sitten NYT että tässä on käsissä vakavia turvallisuusongelmia. Älä ihmettä, niinkö nytkö sitten tämä huomataan. 

Miten tämä korjataan? Miksi rajoja ei vain voi sulkea ja alkaa edellyttämään voimassaoleva passi tulijoilta? Miksi sitä niin pahana pidetään? Miksi ei voi hyväksyä, että täysin avoimet ja valvomattomat rajat ei missään nimessä tuota hyvää? 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat